Skal du kjøpe elsykkel – men aner ikke hvilken? Du bør først finne ut hva du skal bruke sykkelen til. Her er seks spørsmål du bør av klare før du kjøper.

1. Hvor skal du sykle?
Er det flatt der du bor eller er det bratte bakker? Skal du bruke sykkelen på asfalt eller variert underlag? ExtraEnergySkal du sykle langt, mye og ofte, eller er sykkelen til korte turer i nabolaget? Ulike sykler har ulike fordeler og ulemper. Her vil motorplassering har mye å si for ytelsen.

2. Hvilken sittestilling ønsker du?
Sittestilling henger ofte sammen med bruk og fart – og smak, behag og tradisjon. Ønsker du en sykkel til bruk i by og ikke altfor lange avstander, så velger du en oppreist sittestilling. Ønsker du å sykle over lengre distanser og har lang pendlervei, velger du en framoverlent sittestilling. Og ønsker du en kombinasjon av disse, kan du velge noe midt imellom – gjerne med en mulighet til å justere styret.

3. Hvor mye bagasje har du med deg?
Skal du ha bagasje med deg eller ha plass til barnesete? Hvor mye bagasje. Kun håndbagasje, eller bagasje til turer og innkjøp eller større last?

4. Hvordan oppbevare, løfte sikre sykkelen?
Har du enkel oppbevaring på bakkeplan, må du bære sykkelen opp eller ned trapper eller trenger du en sammenleggbar sykkel? Skal du frakte sykkelen ofte på bil eller kollektivtransport?

5. Total oversikt over sykkelturen?
Displayet sier mye om kvaliteten på sykkelen. Noen display er helt enkle og har kun indikatorlamper for rekkevidde og batteristatus. De mer avanserte gir deg hastighet, rekkeviddestatus, batteristatus og sier hvor langt du har syklet totalt. De mest avanserte har multimediemuligheter og integrasjon.

6. Pris
Prisen på elsykler varierer stort. Og det er som på andre områder: Prisen sier noe om kvalitet. Men du må finne ut hvor mye du skal bruke sykkelen først. Skal du bare bruke den av og til og ikke utsette deg for store bakker og lange distanser, så kan det være nok med en enkel sykkel som ikke koster så mye. Skal elsykkelen
erstatte daglige turer med bil, være et transportmiddel som skal tåle frakt til barnehagen, helårssykling og
tøffe bakker, bør også sykkelen tåle dette – og dermed går prisen opp.