Som medlem i Elbilforeningen får du blant annet 10 % rabatt på Falck veihjelp som ikke dekkes av elbilens garanti eller forsikring.

Samarbeidet mellom Falck og Elbilforeningen gir ekstra trygghet for våre medlemmer når de skal på lengre turer.

Norsk Elbilforenings vakttelefon (som betjenes av Falck) kan nås hele døgnet på telefon 815 68 438. Her kan du bestille veihjelp, få hjelp vedrørende lading/ladenøkkel, stille spørsmål om ladestasjoner m.m.

Falck har allerede god erfaring med elbiler gjennom et godt samarbeid med blant annet Nissan og Renault. Falcks bilbergere har gjennomgått nødvendig opplæring innen elbil-berging.

– Vi ønsker å bli best på veihjelp for elbil. Vårt tilbud til Elbilforeningens medlemmer er begynnelsen på et langsiktig samarbeid for å gjøre hverdagen til elbilistene enklere, sier Peter Sinervo, administrerende direktør i Falck Redning.

Batterikapasiteten til en elbil er stor nok til å dekke hverdagskjøringen for de aller fleste. Det vanligste er faktisk at 12V-batteriet går tomt. Da får du heller ikke ladet hovedbatteriet. Men elbiler kan også kjøre utfor veien og ha behov for veihjelp som andre biler.

Heldigvis er det veldig sjelden at elbilen går helt tom for strøm. Man får varsling av bilen i god tid på forhånd. Med litt kjøring får man etter hvert god erfaring med hvor langt elbilen rekker under ulike kjøreforhold.

 

Mobilapp for elbilister

I forbindelse med samarbeidet har Falck utviklet en mobilapp for Iphone over offentlige ladestasjoner og Falck sine stasjoner hvor du kan hente ladenøkler. I appen vil du også finne enkle tips og råd om elbilhold.

Sjekk også ut Falck sin sikkerhetsbutikk med gode tilbud på sikkerhetsutstyr for bil og hus.