Hopp til innhold

10.000 hurtigladinger på ett år

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ABBABB vil feire at de runder 10.000 hurtigladinger på deres tre egne stasjoner. Du kan vinne premien som gis til elbilisten som gjennomfører lading nr 10.000.

 

Bare møt opp ved ABBs hurtiglader på Billingstad kl 10.00 onsdag 8.mai.
Vi gjengir pressemeldinga til ABB.


De tre gratis hurtigladestasjonene ved ABBs avdelinger har vært en suksess siden åpningen for under ett år siden. Hurtigladestasjoner er i ferd med å kurere rekkeviddeangsten for norske elbilister.

ABBs tre Terra hurtigladestasjoner ved selskapets avdelinger i Asker, Bergen og Oslo ble åpnet i mai og juni i fjor og har før det har gått ett år, vært brukt mer enn 10.000 ganger.

ABB– Dette er overraskende gode tall. Vi har ladet rundt 10 biler i døgnet på hver ladestasjon siden vi åpnet den første i Bergen for et knapt år siden og tallene er høyere i dag enn den gangen. Det viser at det er et stort behov for raske lademuligheter og at antall brukere og dermed behovet for ladestasjoner er økende. Utbredelsen av hurtigladere i Norge er i ferd med å kurere rekkeviddeangsten til norske elbilister, sier produktsjef Arne Sigbjørnsen.

Totalt har ABBs egne hurtigladestasjoner forsynt norske elbiler med 55.000 kWh. Det betyr en gjennomsnittlig lading på 5,5 kWh og 18 minutters ladetid.

– De som betaler strømregningen vår er kanskje ikke like fornøyde, men ladestasjonene har vært viktige kilder til informasjon om elbilistenes behov og bruksmønster. Fullstendig bilde av dette får en først når betalingsløsning kommer på plass. Det er i alles interesse, også elbilistenes, at det blir en bærekraftig økologi rundt infrastruktur for hurtigladestasjoner. Det vil stimulere til ytterligere utbygging, sier Sigbjørnsen.

Det er kun to år siden den første hurtigladestasjonen i landet ble innviet, i Sandnes i Rogaland. Ved utgangen av april var det 61 hurtigladestasjoner i drift i Norge. ABB har en markedsandel på 55 prosent.

Miljøstiftelsen ZERO arbeider for forurensningsfri samferdsel og foretok åpningen av hurtigladestasjonen ved ABBs hovedkontor i 2012. ZERO vil på vegne av ABB dele ut en premie til «ladekunde nummer 10.000» når det skal markeres med en seremoni samme sted på Billingstad onsdag 8. mai 2013.

– Vi gratulerer både elbilister og aktører som ABB med pionerarbeidet de er med på for å skape en fornybarrevolusjon i transporten i Norge. Hurtiglading er med på å senke terskelen for mange, og gjør det enklere både å bruke, og dermed kjøpe elbil. Takket være teknologileverandører som ABB, som utvikler løsninger for transport uten utslipp, er vi på vei mot et transportsystem med fornybar energi, sier teknologisk rådgiver innen transport i ZERO, Benjamin Myklebust.