Hopp til innhold

Nye elbiler gir mange sparte kroner for Sporveien

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sporveien har anskaffet 15 nye Peugeot Partner Electric. Elvarebilene sørger nå for utslippsfri og økonomisk transport av teknisk personell.

– Driftskostnadene vil kanskje bli 2.000 kroner lavere enn i dag per bil per måned, sier bilansvarlig i Sporveien, Alf Veland.

Med 15 elvarebiler på plass beregner han en årlig kostnadsreduksjon på 360.000 kroner til drift av selskapets biler. Store besparelser oppnådde også Norsk Vektertjeneste, som vi tidligere har omtalt i saken Ut med alle eksosbilene – inn med elbiler.

Veland tror den ferske anskaffelsen bare er begynnelsen.

– Elbilene skal i første omgang brukes til planlagt vedlikehold og til utrykning, og foreløpig har vi valgt at 15 av bilene i bilparken skal være elbiler, sier Veland.

– Svært fornøyd med elbilene

Sporveien vil være helt i front når det gjelder satsing på miljøvennlige løsninger og fornybar energi, og understreker at anskaffelsen slik sett er helt i tråd med ambisjonene.

– Satsingen vil helt klart vise seg på neste års klimaregnskap. Ikke minst vil det merkes på det økonomiske regnskapet.

blogg-20150709-sporveien 2 800

Den typiske historien har gjentatt seg også hos Sporveien: Til tross for skepsis og en rekke motargumenter, er mange ansatte blitt strålende fornøyde med elbilene.

– Mange av dem som nå har prøvd dem er svært fornøyd, sier bilansvarlig i Sporveien, Alf Veland.

Må fungere i utrykning

Veland håper at man senere kan utvide beholdningen av elbiler, men det avhenger av framkommelighet og kapasitet.

– Vi må også ta hensyn til at bilen skal fungere om det oppstår en utrykningssituasjon. Det vil ikke slå så godt ut om det for eksempel er en utrykning, der t-banen står et sted, også er man nødt til å snu for å hente en annen bil fordi elbilen ikke makter f.eks føret, mener Veland.

Bakgrunnen for den nye satsingen var at leasingavtalen på mange av verkstedbilene og vaktbilene gikk ut, og det ble mange å fornye på én gang, forklarer Veland.