2.562 nye elbiler så langt i år

2.562 nye elbiler så langt i år

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan være utdatert

Nissan LEAF er bestselgeren i det norske personbilmarkedet i løpet av årets første to måneder. 1.152 eksemplarer var registrert mandag denne uka.

GENÈVE (elbil.no): LEAFs markedsandel er på hele fem prosent, foran konvensjonelle utgaver av Toyota Auris og Volkswagen Golf. Det viser den siste oppsummeringen fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Nissan LEAF i GenèveTesla Model S, som det siste halvåret har knivet med LEAF om å være mest solgte elbil, tar en foreløpig 8.-plass blant personbilene med 591.

VW e-up! har 353 registreringer så langt i år. Det plasserer den på en 18.-plass, med BMW i3 noen hakk lengre ned med 325 registrerte. Og i juni kommer VW e-golf på markedet.

Voldsom interesse

– Vi har nå 1.500 bestillinger på e-Golf. 700 kunder har signert kontrakter. At det er så mange bestillinger, i tillegg til inngåtte kontrakter, viser at forhandlerne har sterk tro på e-Golf, sier Volkswagen-direktør i Norge, Ulf Tore Hekneby.

Han er også svært godt fornøyd med at det, i løpet av cirka fire måneder, er registrert i overkant av 900 VW e-up!

Les også:

Nest beste måned noensinne

OFV-statistikken viser at februar ble den sterkeste elbilmåneden siden rekordmåneden november 2013 (1.434). I februar kom det til 1.385 nyregistrerte elbiler (personbiler), mens tallet var noe lavere i januar.

Mandag var det ifølge OFV registrert hele 2.562 nye elbiler siden nyttår (bruktimport ikke inkludert). Det utgjør litt over 11 prosent av totalsalget på 23.155 personbiler.

Slik er fordelingen:

Salgsstatistikk for 2014

PS. Det er registrert 82 nye elvarebiler så langt i år (62 Peugeot Partner, 19 Citroen Berlingo og én Renault Kangoo).