Hopp til innhold

2.850 elbiler i Norge – Elbilkartet viser hvor

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

hvor mange elbilerVåre kjære venner i Grønn Bil lanserer nå Elbilkartet. Et klikkbart kart som viser alle elbiler i Norge helt ned på kommunenivå. Kartet gir alle nysgjerrige muligheten til å følge med på innfasingen av elbiler og ladbare hybridbiler i Norge.

– Pr 31.03.2010 er det registrert 2.850 elbiler i Norge. Dette gjør oss til et av de landene med desidert flest elbiler per innbygger, sier Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn Bil. 62% av bilene er registrert i Oslo og Akershus.

– Blant de elbilene som ruller på veien i dag, er det modellene Think og Buddy som dominerer med til sammen 60% markedsandel. Begge disse bilene utvikles og produseres av norske bedrifter, og er et konkret eksempel på at det er et betydelig potensial for Norsk næringsliv knyttet til elbiler, sier Hannisdahl.

Elbilkartet gir oversikt over utviklingen i antall elbiler de siste kvartalene, basert på data fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Elbilkartet gir også oversikt over elbilbestanden fordelt på merke og eier. Kartet vil oppdateres med nye tall kvartalsvis.

I Elbilkartet har Grønn Bil også angitt hvor mange registrerte elbiler som burde vært i hver region basert på innbyggertallet. De har til og med lagd en prognose som viser hvordan vi ligger an i forhold til målet om 200.000 ladbare biler i 2020. Ikke overraskende ligger vi idag omtrent nøyaktig på prognosen. Det er nå det starter…

Prøv elbilkartet her

Opprinnelig publisert 4. mai 2010, 19:16:23 | Hans Håvard Kvisle