Hopp til innhold

450 nye Renault Zoe skal deles i København

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault Zoe er hovedingrediensen når det danske selskapet Green Mobility satser på elektrisk bildeling. Konseptet skal videre til både Norge og Sverige.

Renault Zoe er hovedingrediensen når det danske selskapet Green Mobility satser på elektrisk bildeling. Konseptet skal videre til både Norge og Sverige.

For kort tid siden skrev vi om de 400 BMW i3-elbilene som er utplassert i København. Med Renault-nyheten blir antall elbiler for deling i den danske hovedstaden mer enn doblet. Ekspansjonen skjer i september, når Green Mobility – i samarbeid med Renault – sender de 450 elbilene ut på veiene. Green Mobility framholder at en delebil dekker seks vanlige privatbiler, og at deling er en optimal løsning for storbyer som København, Oslo og Stockholm. Ja, en hvilken som helst storby vil selvsagt profittere på null lokale utslipp og mye mindre støy fra trafikken. Konseptet skal selvsagt være brukervennlig, samtidig som Zoe er lett å betjene. Opplegget baserer seg på Green Mobility-appen, som viser hvor den nærmeste tilgjengelige elbilen befinner seg. Både booking og åpning av elbilene skjer gjennom appen.

– Helt riktig bil for prosjektet

– Renault satser massivt på elbiler. Vi er overbevist om at elbiler utgjør en viktig brikke i framtidig mobilitet. Zoe er den mestselgende elbilen i Europa, og eierne er også de mest tilfredse av alle Renault-eiere. Vi mener det er helt riktig bil for dette prosjektet, sier Cedric Lacour, direktør for Renaults europeiske elbildivisjon. Avtalen med Green Mobility innebærer ikke minst den største enkeltordren i historien. Selskapets styreformann Henrik Isaksen er stolt over mottakelsen hos Renault. – Sammen med Renault har vi klart å få til en samarbeidsmodell som danner grunnlag for en utvikling vi kan være stolte av, sier Isaksen.