Hopp til innhold

8.000 forhåndsbestilte BMW i3

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interessen har tatt av så mye at Bayerische Motoren Werke AG (BMW) kan bli tvunget til å utvide produksjonskapasiteten. Det skjer en måned før bilen kommer i salg.

Den sprengte kapasiteten kommer frem i en artikkel på International Business Times (IBT). BMW oppgir å ha fått mer enn 8.000 forhåndsbestillinger på sin første serieproduserte elbil. Rundt 1.000 av dem kommer fra Norge.

– Vi vet vi har 1.000 i3 tilgjengelig, og jobber med å få flere. Hvor mange vet vi ennå ikke, men signalene er veldig positive, sier Kjetil Myhre, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, til E24.

BMWs CFO Friedrich Eichiner uttaler til Bloomberg at fortsatt økt etterspørsel innebærer at den München-baserte bilprodusenten må investere i økt produksjonskapasitet. Konsernet siktet seg først inn på å selge 10.000 i3-eksemplarer i første hele produksjonsår, nemlig 2014. Dette kan nå vise seg å være et for lavt anslag.

Men det er ikke bare BMW som har hatt elektrisk vekst – på verdensbasis. At Norge er i en særstilling i elbilmarkedet, er allerede godt kjent.

BMW i3 nyter stor popularitet i markedet. De norske bestillingene utgjør 1/8.

BMW i3, her på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt forrige måned, nyter stor popularitet i markedet. De norske bestillingene utgjør 1/8 av verdensmarkedet. (Alle foto: Ståle Frydenlund)

170.000 elbiler på tre år

Markedslederen Nissan LEAF, som ble introdusert i desember 2010, passerte 100.000 eksemplarer i juli. Dette tallet gjør LEAF til den soleklare elektriske vinneren så langt. I løpet av LEAFs tid, er det ifølge IBT solgt omtrent 170.000 elbiler på verdensmarkedet.

Det betyr et gjennomsnitt på 56.000 elbiler i løpet av de tre årene. Det er ikke et spesielt høyt tall, med tanke på at det ble solgt rundt 80 millioner nye personbiler på verdensbasis i fjor. Men det er likevel grunn til å karakterisere utviklingen vi nå ser som en renessanse for elbilen, også i andre markeder enn Norge.

Som vi har omtalt tidligere, er det interessante ting på gang hos den norske Renault-importøren. Det kan bety fart på salget i Norge.

Renault SA, som er den nest største bilprodusenten i Frankrike, eier 43 prosent av Nissan. Franskmennene har solgt rundt 40.000 elbiler siden starten i 2011, anført av småbilen Zoe og vare-/flerbruksbilen Kangoo. Over 20.000 av disse elbilene er levert mellom januar og august i år.

Passerer trolig 20.000 Model S

Tesla er nok et elbilmerke som står i en særstilling på det norske markedet. Alt tyder på at rundt 2.000 Model S er på norske veier i løpet av året.

På verdensbasis er det bekreftet produksjonstall på 12.550 enheter i første halvår, samtidig som Teslas uttalte mål var å produsere 21.000 eksemplarer i år.

Per dags dato tyder det meste på at dette målet vil bli grundig overgått. Ifølge IBT estimerer flere analytikere at selskapet den første uka i november vil offentliggjøre salg av mellom 5.000 og 6.000 biler i tredje kvartal.

2.000 Model S kan komme til Norge i år.