Hopp til innhold

Alt om elbilen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EV1En frisk tittel på en bok, og et godt forsøk på å gi en omfattende beskrivelse av elbilen. Utgitt i Danmark, vi har den i nedlastbar versjon.

Forfatter er journalisten Ivan Loncarevic som også har bakgrunn som stifter av Lithium Balance AS, et dansk selskap som over noen år har utvikla overvåkingssystemer for batterier. Boka er utgitt med støtte fra den danske Energistyrelsen og faglig bistand fra Dansk Elbil Komité.

Jamaise Contente«Alt om elbilen» begynner med en kort, historisk gjennomgang fra første elektriske kjøretøy i 1832. Inkludert artigheter som på bildet til høyre: Jenatzys elbil «Jamaise Contente» fra 1898, med elmotor i hvert bakhjul og toppfart 105 km/t. Vi får presentert de fleste elbilene som ble skapt i perioden 1960-2000, med en grundigere beskrivelse av hva som har skjedd i det siste tiåret.

Vi kan lese om elbilteknologi og oppbygging, batteriteknologier, miljøgevinster med elbil og om intelligent ladeinfrastruktur. Det er også noen sider om danske testprosjekter med elbil. Forfatteren tillater seg å komme med noen spådommer om framtidas elbilmarked og gi gode råd til elbilkjøpere. De aller mest interesserte får en solid referanse- og litteraturliste å kaste seg over.

Som alt som har med elbil å gjøre, det er ikke sikkert at alle er enige med alt som står i «Alt om elbilen». Men det er et utført et flott stykke arbeid, og kan for oss alle fungere som Aftenpostens gamle slagord: «Solid bakgrunn for egne meninger».

Klikk på bildet nedenfor, så kommer du til siden hvor du kan lese litt mer om boka og laste den ned. Helt gratis.

Alt om elbilen