Hopp til innhold

Årets bil i verden kræsja

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbilen Nissan LEAF samler heder. I påsken ble den utropt til Car of the Year 2011. Rett etterpå får vi melding om at den har bestått amerikansk kræsjtesting med glans.

Jaja, vi venter utålmodig på at den skal komme til Norge. Siste oppdatering forteller oss at Norgeslanseringen blir i juni. Da med offentliggjøring av endelig pris og forhåpentligvis tilgjengelige demobiler. Ryktene sier at vi også får se den i årets Zero Rally. De første ventende, norske kundene bør nå ha et håp om å få LEAF i oktober.

Nissan LEAF front chrashTidligere i år vant Nissan LEAF prisen som årets bil i Europa og var i finaleheatet i Nord-Amerika, men tapte der for Chevrolet Volt. I påsken fikk LEAF revansje og ble kåret til World Car of the Year 2011. Da er det nok ikke så mye mer å vinne for LEAF, etter å ha blitt utpekt som årets bil av 66 biljournalister fra 24 land. Du verden, hvilken oppmerksomhet verdens første storsatsing på elbil har fått. Etter dette kan det kun være salgstall som teller! Litt pussig var det at Chevrolet Volt fikk prisen som 2011 World Green Car, men kanskje det var et ønske om en solidarisk fordeling av prisdrysset?

IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) har kræsjtesta både Chevrolet Volt og Nissan LEAF. Resultatet var at begge ble verdsatt med den høyeste utmerkelsen «Top Safety Pick», som IIHS mener demonstrerer at disse elbilene har et like høyt sikkerhetsnivå som de beste vanlige bilene. Amerikanerne definerer selvfølgelig dette som små biler – alt har en større målestokk i USA. Derfor mener de at den relativt høye vekta på grunn av batteripakka, bidrar til at LEAF og VOLT har en sikkerhetsmessig fordel sammenlignet med andre små biler.

Pressemeldinga kan du lese på nyhetssiden til IIHS. Men enda bedre – her er LEAF/Volt-videoen deres med masse kræsjporno, bare klikk på bildet så kommer videoen opp i egen fane.

Nissan LEAF chrash test dummies