Hopp til innhold

Årets første elsykkelshow

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2014 og 2015 drar Elbilforeningen, Syklistenes Landsforening m.fl. i gang en elsykkelkampanje med hundrevis av roadshows. Vi starter lørdag 29.mars på Bekkestua. Du er velkommen!

Kom og test

Formen og uttrykket på roadshowene er ennå ikke ferdig smidd. Lørdagens begivenhet er en pilot for at vi skal lære litt mer om hva som fungerer godt. Det er fotballklubben Stabæk som lar oss slippe til på deres Blaa Dag hvor Bekkestua sentrum er stengt av for trafikk fra 11-14, og det blir gode muligheter til å teste elsykler. Elbilforeningen og elsykkelforhandlere stiller med mannskap og utstyr.

En takk til Ingebrigt Steen Jensen som bidrar til at vi får slippe til der. Han og reklamebyrået Alle Gutta arbeider hardt sammen med oss for å lage en god kampanje.

Bakgrunn

Norsk Elbilforening og Syklistenes Landsforening er enige om å jobbe sammen for byer uten støy og eksos. Hvorfor vi er så gode venner, kan du lese mer om her.

Høsten 2013 gjennomførte vi et forprosjekt for å lære av suksessen elsykkel har hatt i andre land. Vi identifiserte da de viktigste tiltakene, det som alle refererte til som nøkler til kraftig vekst i elsykkelsalget:

Snart er vi i gang for fullt 

Elsykkel roadshow

En revidert prosjektplan ble innlevert, og i midten av februar bestemte Transnova seg for at dette prosjektet har et stort potensial for å bidra til bedre bymiljø, mer arealeffektiv mobilitet og reduserte klimagassutslipp. Prosjektet fikk derfor 4,5 millioner kroner i støtte. Tusen takk for det.

Prosjektleder og -eier er Norsk Elbilforening. For øvrig består prosjektgruppa av Syklistenes Landsforening, Transportøkonomisk Institutt, EVO Bikes fra bransjen og Kristiansand kommune. Aktivitetene vil utføres i samarbeid med kommuner, bedrifter, andre organisasjoner m.m.

Nettopp roadshow blir hovedaktiviteten i prosjektet – først og fremst i de større byene. Vi lager et skreddersydd opplegg hvor eget mannskap deltar sammen med forhandlere av elsykler. Alt handler om å få folk til å prøve: 30 sekunders testtur er mer effektivt enn 30 minutters samtale! Sammen med bransjen skal vi sørge for at de blir inspirert til å omsette positive tanker til gode handlinger.

Først av alt – om du kan – benytt anledningen lørdag 29.mars kl 11-14 på Bekkestua til å bli litt mer kjent med elsykler. Se om du ikke kan bli inspirert til å flytte deg fra fire til to hjul.

Er du interessert i at roadshowet skal komme til din by, enten du er kommune, bedrift eller organisator av arrangementer, send en henvendelse pr epost og vi tar kontakt.