Hopp til innhold

Årsoppsummering – dette var da gjevt!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har kikket litt i arkivet for å huske hva som har skjedd i dette lovende året for elbilen. Her er noen av artiklene som vi synes best beskriver hva vi har opplevd. Riktig noen stolte øyeblikk innimellom.

 

Ikke bare snudden vinden i 2010, men nå blåser det opp til kraftig medvind. Spinnakeren heises, og alle gamle travere i elbilmiljøet er skjønt enige om at vi aldri har opplevd makan:

Nedenfor er noen minneverdige stunder trukket fram fra arkivet «Nyheter». Deilig å være litt navlebeskuende. Dette er også blant de mest leste artiklene på tidspunktene de ble publisert. Med den kraftige trafikkøkningen som har vært på elbil.no gjennom året, så blir jo alt lest av mange nå 

 

Ladestasjoner i OsloSnart 150 nye ladeplasser i Oslo sentrum!

torsdag 25. mars 2010

Verdens elbilhovedstad viser vei. Elbilforeningen var tidlig ute med å varsle om en gigautbygging av ladestasjoner i Oslo sentrum. Sannelig leverte også Trafikketaten hva som ble lovet. Makan til iherdige og samarbeidsvillige ladestasjonsutbyggere skal det letes lenge etter! Belønningen er et trafikkbilde som snart er en turistattraksjon i seg selv.

 

Stavanger ParkeringElbilistene i Stavanger vant fram!

mandag 12. april 2010

Av og til er det manglende kunnskap hos bestemmende myndigheter som gir situasjoner hvor elbilister blir uriktig behandla. Da er Elbilforeningen på pletten. I Stavanger ordna vi opp sammen med vår beste og mest aktive lokalforening.

 

 

StortingsBuddyStortinget kjører Buddy

onsdag 12. mai 2010

Utvilsomt en artikkel som påkalte mye oppmerksomhet gjennom tittelen. Joda, Stortingets administrasjon har kjøpt elbil. Det viser at tjenerne til folkets utvalgte, har forstått hva politikerne ønsker: forurensnings- og støyfri transport i byen. Mot slutten av året har vi sett at Stortingets politikere har startet å dele på en liten elbilpool i Stortingsgarasjen. De trenger også flere ladepunkt!

 

 

NOBILÅpning av NOBIL og verdens største kommunale ladestasjon

tirsdag 08. juni 2010

Årets største dag for Norges mest kortesjekåte forening? En lang og fargerik parade for å markere åpningen av databasen NOBIL og den ladestasjonen som vi tror må være en verdensrekord. Stort oppmøte av elbilister og politikere som ville sole seg i glansen av hva de har bidratt til. Transnova, et statlig prosjekt som har vært et uvurderlig kraftsentrum så langt i elektrifiseringen, hyrte Norstart til å lage NOBIL. Stor suksess, i disse dager utvider NOBIL til å bli en nordisk database. Svenskene vil være først ute. Det finnes også et par filmer fra happeningen, de ligger her.

 

KjøpsveiledningNy og unik forbrukerhjelp

søndag 18. juli 2010

Norstart liker å samarbeide. NAF og Forbrukerrådet hadde fått mange spørsmål om elbil som de ikke kunne svare på. Da gikk de til Elbilforeningen for å få hjelp. I fellesskap lagde de tre forbrukerorganisasjonene kjøpevettregler og en elbilmatrise med nyttig info. Umiddelbart en suksess med tusenvis av nedlastninger. Derfor tror vi flere vil være bedre forberedt før de velger seg elbil. Til glede for dem selv og ikke minst selgerne som får kunnskapsrike og fornøyde kunder. Elbilmatrisen oppdateres jevnlig.

 

TverrparkeringArealeffektiv parkering – ja takk!

torsdag 09. september 2010

Historisk sett har Elbilforeningen mange seire. Avgifter er fjernet, praktiske fordeler er etablert av myndighetene. I 2007 sto slaget om det skulle være lov å parkere arealeffektivt. Skal små, elektriske bykjøretøy få stå på tvers, slik at de ikke tar så stor plass? Ja, mente samferdselsministeren. Forskriftsmessig er saken ennå ikke på plass. Men den korrekte praksisen er der. Elbilforeningen sover ikke og følger våkent alle prosesser – og skal styre dem i riktig retning.

 

ElbilforhandlereKomplett oversikt over elbilforhandlere

onsdag 15. september 2010

Elbil.no skal være et godt redskap for alle som snuser på elbil. Vi ser også at «Kjøpe elbil» er vår mest populære seksjon. Hva kan du kjøpe, hva passer for meg og hvor får jeg tak i det? Joda, elbil.no svarer på det. Men heldigvis er vi ikke aleine om å promotere elbil. I 2010 kom prosjektet Grønn Bil som en stormvind. En viktig og god samarbeidspartner for Norstart. Som et eksempel på det, deler vi databasen over alle elbilforhandlere og presenterer det på hver vår måte. Grønn Bil er generelt litt mer fancy pancy enn Elbilforeningen. Bare sjekk det ut.

 

LOL OILNorge – best og billigst!

onsdag 13. oktober 2010

Joda, det er stadig noen som sår tvil om myndighetene vil stå fast på dagens elbilpolitikk. Til tross for at Sigbjørn har sagt at han ikke vil tukle med avgiftene.

Norstart ble bedt av Dagens Næringsliv om å regne ut kostnadene fram til 2020 for innfasing av elbil. Da bør vi ha oppnådd en kritisk masse slik at elbilmarkedet kjører videre på egenhånd. Summen vår viser at det ikke er så dyrt å gjøre livet triveligere for folk flest gjennom å redusere forurensning og veitrafikkstøy. Litt mer her om hvordan rapporten ble mottatt.

For dem som fortsatt tviler på myndighetenes vilje, følg med på elbil.no. I løpet av 1-2 måneder kommer det en ny godbit til elbilistene!

 

Bjart HoltsmarkRepetisjonskurs om elbil

onsdag 20. oktober 2010

Det er kjedelig når absolutt alle heier på elbilen. Nesten grunn til å bli mistenksom. Heldigvis har vi våre elskelige samfunnsøkonomer som gjerne tar i et tak når enigheten blir øredøvende. I høst var det Bjart Holtsmark som gjorde sitt beste for å hjelpe oss. Hva skal vi med venner når vi har slike fiender? Vi mistenker at han i sin utrettelighet snart vil rette sin kamp mot vindmøllene fordi han forveksler dem med onde kjemper.

 

Think 4-seterThink klar med 4-seter

mandag 01. november 2010

Du verden, Think vekker oppsikt med det meste av hva de gjør. Ikke bare i Norge, men også i USA hvor de nå satser steinhardt. Norstart var så heldige å være først ute med nyheten om at 4-seteren var klar for markedet. Vi tok på oss penklær og kamera, reiste ut til Fornebu og så fikk vi en av årets mest leste artikler. Thinks 4-seter er et godt eksempel på at konkurranse hjelper. Da blir alle bedre.

 

 

Nissan Leaf«Alt er som vanlig, egentlig»

tirsdag 09. november 2010

Hvem hadde trodd det? Årets bil i Europa er en elbil! Nissan Leaf triumferte i en konkurranse hvor europeiske biljournalister viser sine anti- og sympatier. Elbilforeningen hadde allerede vært på prøvekjøring. Og i vår generelt nøkterne og objektive tone formidla vi hva vi opplevde da tradisjonelle bilfolk fikk prøve seg i elbil. Bedre det enn å lese hva vi sjøl synes. Vi blir hyperbegeistra for alt som er elektrisk. Gratulerer til Nissan som har sprengt en barriere.

 

 

Posten ArngrenPosten kjøper elbiler

tirsdag 23. november 2010

Nok en «kioskvelter». Denne artikkelen må ha vekt oppsikt langt utover menigheten. Og joda, vi ble litt overraska sjøl da vi fikk nyss om at Posten kjøpte sine første 10 elbiler fra legendariske Frithjof Arngren. En tøff nok start har de fått i denne iskalde vinteren. La oss tro det er begynnelsen på at det offentlige tar seg selv i nakken, viser samfunnsansvar og blir en drivkraft i markedet for elbiler.

 

LadestasjonHvor skal nye ladestasjoner være i Oslo?

onsdag 01. desember 2010

Elbilforeningen har et aldeles utmerket samarbeid med Trafikketaten i Oslo, de som har ansvaret for utbyggingen av ladeinfrastrukturen som vi har så stor glede av. Trafikketaten er også så ålreite at de vil ha elbilistene med på å bestemme hvor nye stasjoner skal poppe opp. Finnes det noen bedre konsulenter enn oss som lader? Hva vi kan kalle en brukerstyrt utbygging. Her er også 5 på topp lister m.m.

 

Ladestasjon med juletrærOljebyen Stavanger setter bom for elbil

fredag 03. desember 2010

Trodde vi Stavanger hadde lært tidligere i år? Neida, de ga seg ikke og gjennom en ladestasjonsutbygging finansiert av Transnova, har de funnet løsninger som er dårlige eller dyre. Hvis du i de hele tatt kan lade der, da. Det toppet seg da en ladestasjon ble brukt til juletrær (lenke fjernet). VG.no har nå plukka opp historien fra elbil.no og synes det er en skikkelig nisseluesak. Mon tro om de ikke snart lærer å te seg bedre i petroleumsbyen Stavanger. Det er ihvertfall ingenting galt med de lokale elbilistene. De har kortesjer, kjører på to hjul og gjennomfører elektrisk uke. Skikkelige entusiaster.

 

i-MiEVMitt skip er lastet med elbiler

tirsdag 14. desember 2010

Igjen en hyperbesøkt artikkel, og artig nok en lang diskusjon som har lite med temaet i artikkelen å gjøre

Elbil.no fikk kloa i bildene av den første store ladningen av i-MiEV som kom til Norge. På elbilforumet har de ivrigste fulgt båttransporten. Samtidig fikk vi beskjed om at Mitsubishi har bestemt seg for at alle som kjøper i-MiEV, skal få Norstarts velkomstpakke og første års medlemskap betalt i Elbilforeningen. Vi takker og bukker og tenker at dette blir alle leverandører med på. Joda, nå kommer de en etter en. Vi tror sjølsagt at det ender med at alle blir med på å støtte opp om Norstart og elbilistene.

 

Ikke alt nevnt – masse glemt. Sånn er det bare. I 2010 vokste Norstarts aktivitetsnivå enormt. Vi drister oss til å si at det minst må være en åttedobling! Noen resultater har vi høsta i året som har vært, men tålmodig og godt arbeid vil gi enda mer effekt i 2011. Den som lader, får se.

Elbilforeningen skal være en god medspiller og inspirator for alle som vil ta del i elektrorevolusjonen, enten det er den enkelte elbilist, bedrifter, organisasjoner, politikere eller myndigheter. Nå gjelder det å ta nye grep for å toppe året som har vært. Vi skal få flere elbiler å velge mellom, flere elbilister, raskere lading og beholde forutsigbare og trygge rammebetingelser. Har du ikke elbil ennå? Da er 2011 året å kjøre ut i det ukjente ….

God jul og godt nyttår!