Hopp til innhold

BBC, Think, Erna Solberg og de kortesjekåte

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en stor innsats er utført av Norges entusiastiske og pålitelige elbilister. Idag ble Oslo sentrum igjen utsatt for en elbilkaravane med betydelig bidrag fra Norstart, vi som nå kalles Norges mest kortesjekåte forening. Anledningen var BBCs besøk til Think og deres invitasjon til alle elbilelskere om å være med.

Oppmøte var på verdens største kommunale ladestasjon ved Aker brygge. Allerede få dager etter åpningen er den mer enn halvfull. I formiddag ble det samlet tilsammen ca 80 elbiler der før ca 50 forlot i en kortesje mot Stortinget. På Eidsvolls plass foran Løvebakken ble det stilt opp en «true blue» Think, BBCs europaturnerende røde Think og sannelig er Think så kameratslige at de også inkluderte den turkise Buddyen til undertegnede. Mens de andre elbilene paraderte nydelig forbi. Ganske sikkert en uforglemmelig stund for de tilreisende journalistene. Makan opplever du ikke andre steder i Europa – eller i verden! Erna Solberg kom ut fra Stortinget for å la seg intervjue av BBC og ta en prøvetur med Think.

På stående fot kunne ikke Erna love elbilister flere goder. Hun syntes at politikerne nå allerede har gjort mye for at du og jeg skal kjøpe oss elbil. Visst er det sant, ikke minst når vi ser hva både Norge og Oslo nå bygger ut av ladeinfrastruktur. Politikerne skal absolutt berømmes – og de fleste av oss har gode grunner nok for å skaffe oss en elbil. Men Erna tilla at det offentlige, særlig kommunene, nå må ta større ansvar og anskaffe seg elbiler. Det vil hun gjerne bidra til. Absolutt et godt og viktig poeng, synes Norstart.

erna solberg, think, bbc, elbil
Etter seansen foran Stortinget kjørte vi ut til Think på Snarøya. Nok en ny og sær opplevelse for BBC-teamet da de etter litt insistering til slutt turte å ta kollektivfeltet i bruk. På Thinks hovedkvarter fikk vi pølser og brus. Eneste skåret i gleden var regnværet som vi godt kunne ha unnvært. Utover det, en flott dag med fine kjøretøy og gode elbilister. Vi takker Think så mye for arrangementet og vil særlig berømme den inkluderende holdningen overfor alle elbiler og elbilister. Et eksempel til etterfølgelse. Det gjelder å ta vare på hverandre og stå sammen i den store dugnaden for å skape elbilsuksessen vi alle higer etter.

Det kommer sikkert mer utfyllende reportasjer på Think, Twitter, Facebook og Across Europe by Electric Vehicle.

elbil, think, aker brygge, ladestasjon
(Det siste bildet er lånt av Hans K. Aspenberg: Overfylt på ladeplassen ved Aker brygge)

Opprinnelig publisert 11.juni 2010, 22:12:38 | Hans Håvard Kvisle