Hopp til innhold

Bli kvitt rekkeviddeangsten

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 22. september kan du prøvekjøre elbiler og bli kvitt rekkeviddeangsten. Ta med naboen og møt opp på fossilfri dag i Oslo Sentrum!

Arrangementet foregår på Ankerbrua i Torggata, i Oslo sentrum lørdag 22. september kl. 11:00 – 17:00. Her vil du få mulighet til å prøvekjøre noen av elbilene og elsyklene som finnes på markedet i dag. I tillegg blir det stor elbilutstilling med nyheter, kurs mot rekkeviddeangst og filmvisning av dokumentaren «The revenge of the electric car».

Renault Zoe for første gang i Norge

blogg120914-360-fossilfridagVær blant de første i Norge til å se elbilnyheten Renault Zoe. Andre elbiler som kommer er Mia Electric, varebilen Renault Kangoo Z.E, bestselgeren Nissan LEAF, Peugeot iOn, Tesla Roadster, Tazzari Zero, Fiat 500, Buddy Pickup og ikke minst Norges eneste eksemplar av Renault Twizy. En ombygd versjon av klassikeren Mini med EL-skilter kommer også.

I tillegg til elbilutstilling og prøvekjøring ved Ankerbrua vil vi ha kurs mot rekkeviddeangst og visning av dokumentarfilmen «The revenge of the electric car». Dette skjer i DogA, like ved Ankerbrua i Hausmanns gate 16. Her vil det også være mulig å ta seg en kaffe og matbit i løpet av dagen.

Kurs mot rekkeviddeangst

Elbilforeningens testkjører Øyvind Lunde vil holde kurs mot rekkeviddeangst for alle som bekymrer seg for rekkevidden til en elbil. Dagens elbiler kan kjøre mellom 80 og 170 km på en lading avhengig kjøreforhold, temperatur og kjørestil. Vær og topografi er det lite å gjøre med, men kjørestil kan forlenge rekkevidden betraktelig. Øyvind Lunde har over ti år og flere hundretusen kilometer bak seg i sin Think. Foruten å være en mester i autoslalåm, er Øyvind en ener i å tyne rekkevidde. Kurset passer for de som eier elbil i dag og ønsker gode tips om økonomisk kjøring. Og ikke minst for de som vurderer å kjøpe elbil, men er bekymret for rekkevidden.

Filmvisning av «The revenge of the electric car»

blogg120914-360-fossilfridag-filmDokumentarfilmen «The revenge of the electric car» er oppfølgeren til «Who killed the electric car?» fra 2006. Den nye dokumentaren følger fire personer som alle jobber med elbil på ulikt vis. Disse er Bob Lutz i General Motors, som produserer den ladbare hybriden Opel Ampera, eller Chevrolet Volt som den heter i USA. Carlos Ghosn er leder i Nissan og han satser stort på Nissan LEAF. Elon Musk utviklet PayPal og bruker deler av formuen etter salget på Tesla Motors. Til slutt har vi Greg «Gadget» Abbott som bygger om veteranbiler til eldrift. Filmen gir en oppsiktsvekkende innsikt i bilindustrien og portretterer folk som tør å satse i en konservativ bransje med knallhard konkurranse.