Hopp til innhold

Bli med oss på Arendalsuka!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag blir det gratis lunsj etter «Den store elbildebatten», og lørdag arrangerer vi stor elbilfestival. Dagen rundes av med fest, og du kan selvsagt være med!

Norsk elbilforening er selvsagt tilstede på den viktige møteplassen Arendalsuka, også som arrangør.

Torsdag 18. august klokken 11.00 finner debatten sted. Elbilforeningen er arrangør sammen med Nissan Nordic Europe og Klimapartnere. Det innledende spørsmålet er «hvordan når vi målet om nullutslipp innen 2025, og hvordan skape nye arbeidsplasser?»

– Den norske elbilpolitikken har vært en suksess, Norge er elbilland nummer én i verden. Nå skal vi videreutvikle suksessen – det er tid for ELBIL2.0, sier generalsekretær Christina Bu, som allerede er på plass sammen med politisk rådgiver Morten Edvardsen (bildet).

Debatten vil fokusere på at Stortinget har vedtatt mål om at det fra 2025 kun skal selges nullutslippsbiler. Bu stiller i debatten sammen med Irene Johansen (Stortingets finanskomité, Ap), Torhild Aarbergsbotten, Energi- og miljøkomiteen, H) og Kari Elisabeth Kaski (partisekretær SV) stiller (se oversikt over innledere lenger ned i artikkelen).

– Den raske teknologiutviklingen gir store, nye muligheter også for elektrifisering av vare- og nyttetransport. Norge har utviklet et hjemmemarked som muliggjør testing av ny teknologi og innovasjon. Det gir oss en enorm konkurransefordel og mulighet for vekst og nye arbeidsplasser, sier Bu.

Elbilfestivalen på lørdag

Lørdag 20. august blir det fullt program på elbilfestivalen, som arrangeres på Kokkeplassen. Festivalen starter klokken 12.00, fortsetter gjennom dagen og rundes av med fest på kvelden.

Det blir blant annet mulighet til prøvekjøring av elbiler og elsykler. Ikke minst blir det politisk debatt om elektifisering av transporten (se program nederst).

BMW stiller eksempelvis med to splitter nye i3-utgaver (94Ah). Disse har fått 50 prosent mer batteriytelse, og er i stand til å kjøre minst 25 mil i sommerhalvåret (test av modellen kommer her på elbil.no en av de nærmeste dagene).

– Arrangementet er åpent for alle som har lyst til å prøve elbiler og som har lyst til å høre på interessante samtaler om elektrisk mobilitet og diskutere elbil generelt, sier Bu.

PROGRAM: Den store elbildebatten – torsdag 18. august

Tid: 11.00-13.00
Sted: Teltscenen på brygga ved Clarion Tyholmen

Åpningsinnlegg: Slik skal Norge videreføre elbilsuksessen
Vidar Helgesen, Klima- og miljøvernminister

Zero emission from 2025 – Nissan is ready!
Jarkko Ahlbom, Zero Emission Strategy Manager, Nissan Nordic Europe.

Bare null utslipp er godt nok for å nå klimamålene
Hallstein Havåg, fagsjef Bellona

Elbilsatsing = vekst og nye arbeidsplasser
Torun Degnes, prosjektleder Electric Mobility Norway

Norske elbilister som smarte labrotter – og slik når vi 2025-målet
Christina Bu, generalsekretær Norsk elbilforening

Seminar- og debattleder er Beate Nossum fra Footprint.

PROGRAM: Elbilfestivalen – lørdag 20. august:

12.00-18.00: Prøvekjøring av ulike elbilmodeller og elsykler.

13.00-14.00: Hvordan kan den norske elbilsuksessen skape innovasjon og arbeidsplasser i Norge, og hvordan ser importørene for seg elbilmarkedet framover? Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu styrer ordet.

Deltakere:

15.00-16.00: Sørlandet og Arendal som foregangsregion for elektrisk mobilitet. Hvordan reiser vi smart og uten utslipp?

Deltakere:

17.00-00.00: Mat, musikk og fest

Meld din interesse for elbilfestival i Arendal på Facebook.