Hopp til innhold

Bli med på elbiltur til Danmark

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til helgen arrangeres årets første elbiltur i regi av lokallaget Oslo og Akershus elbilforening. Blant attraksjonene er besøk hos elbilguruen Hjalte Tin.

Turen går altså til nordmenns favorittferieland, Danmark og alle som har elbil i Norge kan bli med gratis.

– I 2013 og 2014 var det mange som dro på elbilferie til nettopp Danmark. Danskene har laget god ladeinfrastruktur, og mange hoteller har løsninger hvor elbilen kan lade om natten. I 2015 kommer antallet norske elbiler på danske veier til å dobles, og vi ønsker at alle elbilister skal få være med denne helgen for å gjøre en testtur til våre venner syd for Skagerrak, uttaler Geir Rognlien Elgvin, styreleder i Oslo og Akershus elbilforening. 

Han opplyser at turen går fra Langesund  fredag klokken 15.00:

– Så elbilister fra Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oslo og Østfold kan ta en halv dag på jobb før man tar tidlig helg. Fergen legger til kai igjen i Langesund søndag klokken 14.00, sier Rognlien Elgvin.

Elvis og Hjalte Tin

Fredagen blir det enkel middag i Hjørring. Lørdag blir det lunsjstopp på Graceland i Randers, som er en tro kopi av Elvis Presleys hus. Stedet har egen diner og museum.

– Deretter blir det besøk hos elbilguruen Hjalte Tin, som sammen med sin kone Nina Rasmussen har laget solcellekraftverk utenfor huset sitt, og han vil i tillegg til å fortelle om sine erfaringer, inspirere med sine tanker rundt energi og fremtidens løsninger, sier Rognlien Elgvin, og legger til at Tin ikke er noen hvem som helst.

– Hjalte Tin har kjørt jorden rundt i elbil på 11 måneder.

Rognlien Elgvin opplyser at det blir ny middagssamling på kvelden lørdag.

– Vi satser på mange forskjellige elbil-typer på turen, og fergeturen går med MV Stavangerfjord, som er en splitter ny ferge som går på gass. Det blir omvisning på broa med kapteinen på veien ned. 

Praktisk informasjon