Hopp til innhold

Bli med på elektrisk verdensrekordforsøk!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen 22.-24. mai blir det flere store elbilbegivenheter i Oslo og Akershus. Blant attraksjonene: Et realt verdensrekordforsøk med elbilkino på IKEA Slependen.

Arrangementet, som har en egen Facebook-side, starter samme sted klokken 14.00 fredag. Da vil Oslo og Akershus elbilforening stille med en rekke forskjellige elbiler som kan prøvekjøres. 

– Dette skjer på kundeparkeringen og blir skiltet, sier styreleder i lokallaget, Geir Rognlien Elgvin.

Fire timer senere, altså klokken 18.00, begynner innkjøringen til elbilkinoen.

– Her snakker vi verdensrekordforsøk! Det er plass til 130 elbiler, og det hele åpnes av ordføreren i Asker, Lene Conradi, sier Rognlien Elgvin.

Conradi vil foreta åpningen klokken 22.00.

Slik blir du med på elbilkino

Arrangementsansvarlig Magne Storebø sier alle elbilister som deltar på elbilkinoen vil motta «en real goodiebag», samt litt snacks og drikke. Restauranten på IKEA er åpen som vanlig hvis man ønsker middag (for egen regning). 

– Elbilkinoen blir på personalparkeringen i motsatt ende av kundeparkeringen. Altså i retning Nesbru. 

Deltakelse på drive-in kinoen er gratis, og påmeldingen med registreringsnummer og biltype kan sendes i dag til carl.anton@stenling.no

Dagen etter, lørdag 23. mai, skjer det hos Buddy på Økern.

Se en elbil bli til

– Klokken 14.00 – 15.30 blir det åpen familiedag hvor alle kan se hvordan en elbil lages. Arrangementet er gratis, og det blir servert kaffe og brus. Alle er hjertelig velkommen, sier Storebø. 

Søndag 24. mai er Aker Brygge utgangspunkt for siste del av arrangementet.

– Vi møtes for lunsj (hvor man bestiller og betaler selv) klokken 12.00. Klokken 14.00 blir det elbilparade fra Aker Brygge til Frognerparken. Her er det plass til alle, og paraden starter på den store elbilparkeringen på Tjuvholmen klokken 14.00 sharp. Det er et stort antall lademuligheter i området. Blant annet har parkeringshuset på Aker Brygge et stort antall 22 kW-ladere, opplyser Storebø.

I tillegg er det lademuligheter ved Frognerstranda kro, i Hansteens gate, nederst i Frognerveien og i Drammensveien like ved Nasjonalbiblioteket. Alle disse er under 10 minutters gange unna. 

– Det er dessuten 15 minutters gange til den store ladestasjonen ved Akershus festning, som stort sett er ledig på en søndag. 

Gumball 3000 med elbil

Søndagen er også spesiell siden det famøse billøpet Gumball 3000, kjent for svært høy sigarføring, kommer til Oslo denne dagen. 

– I år er det varslet at minst én elbil kommer, sier Rognlien Elgvin.

Kort oppsummert: Vil du være med på elbilkino, gjelder det å melde din interesse direkte til ovennevnte Carl Anton Stenlings epostadresse.  På de andre arrangementene er det bare å møte opp uten påmelding.

Oslo og Akershus elbilforening anbefaler Bogstad camping for rimelig overnatting. Her vil trolig flere langveisfarende tilbringe nettene. For hotell anbefaler vi Hotell Guldsmeden i Parkveien, like ved Aker Brygge, som i skrivende stund koster 1.290 kroner per natt for dobbeltrom med frokost.

Lurer du på noe? Ta kontakt med hovedansvarlig for arrangementet, nemlig nestleder i Oslo og Akershus elbilforening, Magne Storebø, på epost magne@elbil.no eller telefon +47 414 40 132.

blogg-20150505-EV2015 plakat 800