Hopp til innhold

Bli med oss på Verdens miljødag!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ta med ungene til Sofienbergparken på Grünerløkka – og bli inspirert – i morgen. Elbilforeningen stiller selvsagt opp.

– Vi vil ha en stor stand for elbiler. Her vil du kunne se nærmere på et utvalg aktuelle elbilmodeller. Det vil også komme representanter for ulike elbilmerker til vår stand, sier markedssjef i Elbilforeningen, Rune Hole.

– Vi har dessuten en tilknyttet stand for vårt nye elsykkelprosjekt, jobbsykkelen.no, i samarbeid med Syklistenes landsforening. Her blir det mulighet til å prøvekjøre elsykler, sier Hole.

I praksis er lørdagens arrangement Oslo miljøfestival (som ble arrangert mellom 1999 og 2013) i ny drakt. Etter at arrangøren av festivalen, Grønn hverdag, ble avviklet i januar i år, står Bymiljøetaten i Oslo kommune for markeringen av miljødagen. 

– I nullutslippsbyen 

– De har latt seg inspirere av Oslos søknad om å bli Europas grønneste hovedstad når de har tenkt på et konsept for arrangementet #mittgrønneoslo. De ønsker å gjøre besøkende bedre kjent med visjonen for byen vår, nemlig «den blågrønne byen», «kretsløpsbyen» og «nullutslippsbyen». Elbilforeningen sorterer under «nullutslippsbyen», sier Hole.

Han sier det blir aktiviteter for hele familien.

– Det blir blant annet livemusikk fra scene, servering av mat i parken og aktiviteter hele dagen. Her blir det mye folk og god stemning, fastslår Hole.

– Velkommen!

Kort om Verdens miljødag i Oslo

Tid: Lørdag 7. juni klokken 11-16

Sted: Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo sentrum

Mer om arrangementet finner du her.