Hopp til innhold

Bli med å sette verdensrekord med din elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bli med på å sette verdensrekord i flest antall elbiler i en parade i Oslo lørdag 31. august. Vi skal befeste Norge som elbilland og Oslo som verdens elbilhovedstad!

 

Er du elbilist, eller har tilgang på elbil og er i Oslo den 31. august? Da har du muligheten til å være med i forsøket på å sette verdensrekord i antall rullende elbiler i en parade.

Den gjeldende registrerte verdensrekorden av elbiler i parade, registrert av Guinness World Record, er 225 Nissan Leaf i en 2,5 km lang kolonne. Verdensrekorden ble satt på lukket bane i Silverstone og organisert av Nissan.

blogg-20130807-world-ev-parade-672

Elbillandet Norge

Industristiftelsen Electric Vehicle Union (EVU) er teknisk arrangør og initiativtaker til verdensrekordforsøket og det påfølgende elbilarrangementet på Rådhusplassen. Norsk Elbilforening er samarbeidspartner og støtter rekordforsøket under mottoet; Norge er elbillandet og Oslo er verdens elbilhovedstad, det er naturlig at denne tittelen hentes hjem.

Hensikten med paraden, utover verdensrekorden, er nok en gang å sette Norge med Oslo på verdenskartet som verdens elbilhovedstad. Vi vil markere at de norske rammevilkårene har vært suksessfulle for utviklingen i Norge.

Elbilparaden og det etterfølgende programmet på Rådhusplassen vil være en markering av elbilens fortreffelighet som lokalt miljø- og helsetiltak, i tillegg til klimatiske fordeler når elbilen går på fornybar energi.

Andre bidragsytere til verdensrekordforsøket er blant annet Oslo Kommune, Astma- og allergiforbundet, LHL, NAF og Zero.

Praktisk informasjon

Arrangementet er todelt, hvor selve verdensrekordforsøket vil foregå i Maridalen. Andre del er et elbilarrangement på Rådhusplassen.

Oppmøte vil være lørdag 31. august fra kl. 13 på p-plassen på Skar innerst i Maridalen. Paraden vil starte kl. 14:15 og vil følge «Gamle Maridalsvei» ned til Maridalsvannet og videre ned mot krysset Kjelsåsveien. Her vil paradedeltakerne på grunn av trafikkavvikling kunne velge ulike veier ned til Rådhusplassen.

På Rådhusplassen vil det etter paraden bli et familievennlig stand- og scenearrangement med musikk, appeller fra deltagende organisasjoner og premieutdeling.

Konkurranse

Om vi setter verdensrekord vil alle som deltar i paraden å utdelt diplom for sin deltagelse i denne historiske hendelsen. I tillegg vil Elbilforeningen dele ut flotte premier innenfor ulike klasser som generell deltagelse, flottest stylede bil, finest pyntede bil med mer.

Her er det bare å melde seg på for å delta. Påmelding er viktig av hensyn til planlegging og ikke minst gjennomføring av arrangementet, samt begrensede plasser.