Hopp til innhold

Bli med på Zerokonferansen 2014

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zerokonferansen er Norges, og Nordens største møteplass for de som interesserer seg for fornybar energi og klimapolitikk. Elbil blir et sentralt tema i flere av sesjonene under konferansen.

Zerokonferansen 2014 arrangeres i Oslo den 12. og 13. november.

Temaet for årets konferanse er: Det grønne skiftet – veikart 2030. På første dag er temaet overordnet om klimaforskning og klimapolitikk. Årets hovedgjest er Rajendra K. Pachauri som leder FNs klimapanel.

Fossilfri i 2030

I år ble den svenske planen for en fossilfri kjøretøysflåte presentert. Lederen av arbeidet, Thomas B Johansson kommer på konferansens første dag og forteller om ambisjonene om å være fossilfri i 2030. I tillegg vil Ellen Hambro fra Miljødirektoratet presenterer Norges 2030-utredning, der transportsektoren har en sentral rolle i å kutte utslipp.

På konferansens andre dag har du muligheten til å møte innledere som har satt seg nøye inn på det mange lurer på: hva er miljøutfordringene med å gå fra fossilbil til elbil. Under bolken «En fornybar revolusjon på fire hjul» kan du møte Anders Hammer Strømman fra NTNU, om livssyklusanalyser for elbil og hva som kan endre seg fram mot 2030, samt Saskia Ziemann fra tyske KIT, om tilgangen på litium, i tillegg til den inspirerende klimabileksperten Mattias Goldmann fra svenske FORES.

Byene leder an

I bolken Byene leder an ser vi på hvordan byene kan ta effektive grep for å bidra til det grønne skiftet. Hvordan kan bensinstasjoner gjøres om til energistasjoner? Hvordan kan offentlig transport bli uten utslipp? Her får vi høre blant andre fra Henning Warloe, klimabyråd i Bergen, og Anette Solli, fylkesordfører i Akershus, samt om elektriske ferger fra ABB.

ZEROs bilutstilling

Parallellt med Zerokonferansen vil det være utstilling av nullutslippsbiler på Youngstorget åpent for alle. På utstillingen kan du se 14 av de nyeste nullutslippsbilene, høre mer om norsk elbilsatsning og delta på debatt og foredrag.