Hopp til innhold

BMW med elbiler under OL

BMW i3 LondonBMW har lansert en ny film om de elektriske bilene de har på gang. Ikke så mye å bli klok av. Men BMW er involvert i en interessant elbilnyhet fra London-OL.

Egentlig hadde vi ikke tenkt å promotere den nye videoen. Sjøl om vi er svært følsomme for hva tysk bilindustri driver med. Det er et eller annet med at de kommer så voldsomt når de først setter igang. Så det gjelder å passe på.

Ingen ny informasjon som framkommer i videoen. Skal vi heller kalle den mer emosjonell? Og et eller annet med at mobilen din kan styre elbilen? Det du kan finne av informasjon om elbilen BMW i3 (med opsjon range extender) og den ladbare hybriden i8 er på den dedikerte hjemmesiden Born Electric (vakkert skal det være). Men vi snakker fortsatt konsepter mer enn harde fakta. Skikkelig lansering blir det neppe før i 2014.

Derimot ble nysgjerrigheten vår virkelig vekka av nyheter fra London-OL. En artikkel om at dette fortsatt skal være et skikkelig grønt OL. 120 ladepunkt skal installeres og 200 elbiler brukes for å frakte gjester, funksjonærer og deltakere rundt. Er det ti ganger så mange som de PIVene (Thinkene) som ble brukt under Lillehammer-OL i 1994?

BMW er bilsponsor. 4.000 biler skal de stille med under OL i 2012. Utslippet fra disse skal i snitt være 120g CO2/km eller mindre. Ihvertfall i teorien, i bytrafikk kan det bli annerledes. 5% av flåten skal være elbiler. Det blir 200. Da spør vi oss sjøl – hvilke 200? Kan det være lagd så mange av i3 eller er det muligens Mini E?

Det er både spennende og gode nyheter, men litt trist å lese hvorfor det ikke er flere elbiler:

Having more electric vehicles was deemed to not be operationally possible, due to the intensive use of the fleet and the requirements for recharging… A greater use of EVs would have required a substantially larger charging infrastructure…which would not have had a significant legacy value compared to the infrastructure being installed.

Dette hevder overvåkingsorganet Commission for a Sustainable London 2012 (CSL). Trøstepremier skal være 15 hydrogentaxier og at 10% av UPS 150 varebiler skal være elektriske.

Vi må si at det er litt puslete at mangel på noen ladestolper, eller for den saks skyld at elbiler som kan ta imot hurtiglading er valgt bort, skal forhindre tusenvis av utslippsfrie biler under London-OL. På den mer positive siden, vi venter spent å se hvilke 200 elbiler BMW vipper opp. Du verden hvor festlig det hadde vært om det var nye i3 enn gamle Mini E fra testflåter. Mens vi venter, forsøker vi å bli klok på videoen. Fin musikk.