BMW i3 måtte nøye seg med andreplassen

BMW i3 måtte nøye seg med andreplassen

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan være utdatert

Kjetil Myhre fra BMW Norge måtte konstatere at det ble «close, but no cigar» for BMWs ferske elbil.

GENÈVE (elbil.no): Vi er selvsagt tilstede i starten av den internasjonale bilutstillingen.

Som vanlig var utdelingen av «Årets bil»-trofeet aller første post på agendaen i går ettermiddag, før første offisielle pressedag er i dag. Prisen deles ut på grunnlag av stemmer fra 58 europeiske motorjournalister.

– Vi startet med 30 biler i fjor, så bare det å komme til finalen er en stor prestasjon. Vi har allerede sju vinnere, fastslo årets prisutdeler Håkan Matson, til daglig motorjournalist i svenske Dagens Industri.

Det var knyttet stor spenning til om en elbil kunne ta tronen igjen – tre år etter at Nissan LEAF stakk av med førsteplassen.

– Litt skuffende

Tesla Model S og BMW i3 fikk oppgaven med å forsvare elbilenes ære, og klarte seg meget bra mot de fem fossilutfordrerne Peugeot 308, Skoda Octavia, Citroën C4 Picasso, Mazda3 og Mercedes-Benz S-klasse.

Faktisk så bra at det ble elektrisk både på andre- og tredjeplass. Men til slutt stakk altså franske 308 av med pokalen – med nokså klar margin. En lang rekke hjemmestemmer fra Frankrike bidro sterkt til nettopp det, i tillegg til god hjelp fra naboene i Spania.

Prisutdeler Håkan MatsonBladet MOTORs Rune Korsvoll var eneste norske stemmegiver, og ga åtte poeng til nettopp i3 – uten at det hjalp i sammendraget. Han tror årsaken til at i3 ikke gikk helt til topps, er at mange europeiske land fortsatt ikke ser på elbil som særlig aktuelt.

– Vi hadde jo håpet at i3 skulle nå helt opp. Selv om det var litt skuffende at det ikke ble slik, må vi si oss fornøyd totalt sett, kommenterer markeds- og kommunikasjonsdirektør Kjetil Myhre i BMW Norge.

– Mest spesielt synes jeg vel det er at mange av jurymedlemmene tydeligvis ikke legger større vekt på ny teknologi, la han til.

Slik var poengfordelingen

1. Peugeot 308: 307

2. BMW i3: 223

3. Tesla Model S: 216


4. Citroën C4 Picasso: 182


5. Mazda3: 180


6. Skoda Octavia: 172


7. Mercedes S-klasse: 170

PS. I dagene fremover vil vi bringe både nyheter og mer kuriøst stoff fra utstillingen. Følg med!

Model S tok tredjeplassen