Hopp til innhold

BMW i3 måtte nøye seg med andreplassen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Myhre fra BMW Norge måtte konstatere at det ble «close, but no cigar» for BMWs ferske elbil.

GENÈVE (elbil.no): Vi er selvsagt tilstede i starten av den internasjonale bilutstillingen. Som vanlig var utdelingen av «Årets bil»-trofeet aller første post på agendaen i går ettermiddag, før første offisielle pressedag er i dag. Prisen deles ut på grunnlag av stemmer fra 58 europeiske motorjournalister. – Vi startet med 30 biler i fjor, så bare det å komme til finalen er en stor prestasjon. Vi har allerede sju vinnere, fastslo årets prisutdeler Håkan Matson, til daglig motorjournalist i svenske Dagens Industri. Det var knyttet stor spenning til om en elbil kunne ta tronen igjen – tre år etter at Nissan LEAF stakk av med førsteplassen.

– Litt skuffende

Tesla Model S og BMW i3 fikk oppgaven med å forsvare elbilenes ære, og klarte seg meget bra mot de fem fossilutfordrerne Peugeot 308, Skoda Octavia, Citroën C4 Picasso, Mazda3 og Mercedes-Benz S-klasse. Faktisk så bra at det ble elektrisk både på andre- og tredjeplass. Men til slutt stakk altså franske 308 av med pokalen – med nokså klar margin. En lang rekke hjemmestemmer fra Frankrike bidro sterkt til nettopp det, i tillegg til god hjelp fra naboene i Spania. Prisutdeler Håkan MatsonBladet MOTORs Rune Korsvoll var eneste norske stemmegiver, og ga åtte poeng til nettopp i3 – uten at det hjalp i sammendraget. Han tror årsaken til at i3 ikke gikk helt til topps, er at mange europeiske land fortsatt ikke ser på elbil som særlig aktuelt. – Vi hadde jo håpet at i3 skulle nå helt opp. Selv om det var litt skuffende at det ikke ble slik, må vi si oss fornøyd totalt sett, kommenterer markeds- og kommunikasjonsdirektør Kjetil Myhre i BMW Norge. – Mest spesielt synes jeg vel det er at mange av jurymedlemmene tydeligvis ikke legger større vekt på ny teknologi, la han til.

Slik var poengfordelingen

1. Peugeot 308: 307 2. BMW i3: 223 3. Tesla Model S: 216 
4. Citroën C4 Picasso: 182 
5. Mazda3: 180 
6. Skoda Octavia: 172 
7. Mercedes S-klasse: 170 PS. I dagene fremover vil vi bringe både nyheter og mer kuriøst stoff fra utstillingen. Følg med! Model S tok tredjeplassen