Hopp til innhold

Eldre franske elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Citroen SaxoFranske bilprodusenter leverte fra 1997-2003 en rekke forskjellige elbilmodeller.

Fra Peugeot var det to biler som ble levert i el-versjon: fireseteren Peugeot 106 og varebilen Partner. Elbilene fra Citroën er tvillingmodeller til dem fra Peugeot: Saxo er fireseters personbil og Berlingo er varebilen. Fra Renault kom varebilen og femseteren Kangoo i elektrisk versjon. Topphastigheten er 90 km/t og kjørelengden varierer mellom 50-80 km avhengig av årstid, topografi og sjåfør. Alle ble levert med dieselvarmere.

Prisene har falt til rundt 30-60.000 kr avhengig av alder, kilometer og batteritilstand. Bilene er 10-17 år gamle. Tilbud til 10-25.000 kr er gjerne biler med en eller flere defekte batterier av typen NiCd. Disse selges ofte som delebiler, også fordi enkelte andre kritiske komponenter enn batteriene begynner å bli vanskelig å skaffe til disse modellene.

Foruten å finne disse i det vanlige bruktmarkedet, har vi spesialisten på franske elbiler – Enviro Bil i Asker, som selger noen bruktbiler og utfører service og batterivedlikehold på alle disse eldre, franske elbilene.

Alle biltypene har originalt batterier av typen NiCd. Les helst på Elbil-Wiki eller diskusjonsforumet først for å få gode tips om hvordan å ta best mulig vare på disse batteriene.