Hopp til innhold

Seks millioner til hurtiglading i Buskerud

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammenseren Ståle Sørensens forslag om kroner til hurtiglading ble vedatt. Dermed blir det snart litt enklere å være elbilist i Buskerud.

Det positive vedtaket ble gjort i fylkesutvalget i Buskerud forrige onsdag: 

«Det settes av totalt 6 mill kr i 2016 – 2017 til et prosjekt med formål å etablere et nettverk av hurtigladestasjoner for elbil i fylket. Lokalisering av punktene bør basere seg på å tette hull i infrastrukturen. 1 mill kr pr år skal gå til etablering av punkter på fylkeskommunal grunn og 2 mill til etablering på grunn fylkeskommunen ikke eier. Hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring får i oppdrag å gjennomføre prosjektet.»

Sørensen, som representerer Miljøpartiet De Grønne, er nestleder i samferdselsutvalget i Buskerud fylkeskommune. Vedtaket er hans ektefødte baby, ved at forslaget kom fra nettopp ham. Samarbeidspartiene Ap, Sp, MDG, V og SV sørget for flertall.

– Jeg har jobbet tett opp mot de andre partiene i denne saken. Nå er vedtaket her. Det skal formelt gjennom i fylkestinget i desember, men er uansett en realitet. Buskerud fylkeskommune skal bruke seks millioner på hurtigladestasjoner i fylket, samt vanlige ladepunkter, etter forslag fra meg, sier Sørensen.

Vil få fortgang på nyåret

Fylkespolitikeren, som selv er elbilist, har lenge etterlyst elektriske tiltak i Buskerud. Lite har skjedd i fylket de siste årene, til tross for at elbilbestanden har økt mye.

– Jeg er ganske fornøyd med dette, nå gjenstår det bare å sette det ut i praksis, sier Sørensen.

– Vi mener budsjettet viser en ny retning for fylkeskommunen, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesvaraordfører og talsperson for samarbeidspartiene.

I fortsettelsen blir det viktig å komme i dialog med leverandører av utstyr, samt aktører i hurtigladebransjen, på nyåret.

– Deretter kan vi sette i gang prosjektet, avslutter en fornøyd Sørensen.

Hvor i Buskerud mener du det virkelig trengs hurtigladestasjoner? Bruk kommentarfeltet!