Hopp til innhold

Chevrolet Bolt får 60 kWh-batteripakke

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå bekreftet at Chevrolets kompakte Bolt-elbil får en batteripakke på 60 kWh. Dermed setter den en helt ny standard i kompaktklassen.

KOMMENTAR: Nyheten ble kjent på bilutstillingen North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit i dag, og er lagt ut på Chevrolets egne nettsider. Selve lanseringen av bilen, på CES i Las Vegas, omtalte vi i forrige uke

Samtidig med batteristørrelsen ble flere andre vesentlige spesifikasjoner offentliggjort, blant annet at elmotoren yter 200 hestekrefter og har et dreiemoment på solide 360 newtonmeter. Det betyr at Bolt blir en elektrisk friskus, med 0-100-tid på under sju sekunder.

Viktigere er det uansett at batteripakkens størrelse er fastslått. Det er grunn til å anta at 60 kWh er bruttoytelsen, og at fem prosent i topp og bunn trekkes fra for å beskytte batteriet og øke levetiden (dette gjelder de fleste moderne elbiler). Det skulle gi en nettoytelse på 54 kWh, noe som rimer med de interne forbrukstallene Chevrolet så langt har oppgitt.

Om den nye elbilen skal klare 320 kilometer, innebærer det at den ikke kan ha høyere gjennomsnittsforbruk enn snaut 1,7 kWh/mil.

Batteripakkens 288 litiumionceller er fordelt på ti moduler i fem seksjoner. Totalvekten på batteripakke og -styring er 435 kilo.

Bidrar til at det blir fart i sakene

Chevrolet oppgir at man vil få 80 kilometer rekkevidde på «under to timer» med AC-lading (7,2 kW, 240V/32A). Med DC-hurtiglading (50 kW) skal 145 kilometer være på plass i løpet av en halvtime.

Dette er å anse som foreløpige indikasjoner, og vi kommer selvsagt til å følge nøye med på videre detaljer framover.

Det er uansett ingen tvil om at det vi til nå vet, legger press på både Tesla Model 3 og øvrige produsenter som enten er i, eller på vei til, markedet med elbil. Det er kanskje ikke helt tilfeldig at neste generasjon av Nissan LEAF er varslet med en tilsvarende stor batteripakke som Bolt. Batterikappløpet er for alvor i gang.

Dagens konkretisering gir, kort sagt, enda større grunn til å tro at Opel-apparatet i Norge gleder seg litt ekstra til å lansere en europeisk utgave av Bolt.