Hopp til innhold

Citroën presser elbilprisene!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

C-ZERO politibilÅret starter med et kraftig smell fra Citroën. Elbilen C-ZERO koster nå under 200.000 kroner og er billigst av «trillingene».

I januar hvor det meste handler om salg, sale, REA og alt hva det heter, plukker Citroën behendig opp hansken og sier: Nå koster elbilen C-ZERO 199.900 kroner ferdig registrert og levert. Bare vinterhjul må du betale for i tillegg.

Torsdag morgen ble vi varslet av finn.no. Auto Elite i Oslo var på banen med kraftig prisreduksjon på C-ZERO. Vi tok kontakt med Dag André Kristoffersen som er salgssjef hos Auto Elite for å undersøke saken nærmere.

Han kunne fortelle oss at dette var en ny prissetting for C-ZERO, bestemt i samråd med Citroën Norge AS.

Vi ville vite om dette var et engangsstunt eller om dette reflekterer den nye prissettingen på C-Zero?

Dag André kunne da fortelle at dette er ledd i en strategi for å komme tydligere frem på banen, den halvdelen som omhandler elbil og miljøsatsing.

C-ZEROOg det skal sies. Det bør de klare med en slik prissetting.

«Seduction» er navnet på utstyrsnivået som C-ZERO blir levert med i Norge. Dette er således en prissenkning på den ordinære varianten, og ingen spesialversjon til spesialpris, presiserer Dag Andre.

Vi tok deretter kontakt med Citroën Norge. Markedsansvarlig Øystein Johansen kunne bekrefte prisreduksjonen, og at dette er et ledd i en strategi for å satse mer i retning av miljøtenkning.

Vi måtte gjøre oppmerksom på at observante, avislesende elbilister torsdag morgen i Aftenposten kunne se annonse for Citroëns såkalte miljøbiler. Men hvor var C-Zero?

Som kommentar til dette kunne Johansen i Citroën Norge forklare at de har en annen kampanjeplan for C-ZERO.

At Citroën C-Zero med et slag ble den rimeligste av «trillingene» (de to andre er Mitsubishi i-MiEV og Peugeot iOn), vil trolig sette markedet ytterligere i bevegelse. Fra tidligere er det kjent at C-ZERO har den svakeste garantiordningen av trillingene, se kjøpsveiledningen. Om den nye, lavere prisen – hele 47.000 kroner er reduksjonen – kan kompensere for en dårligere garantiordning, eller om Citroën velger å gjøre noe med garantien i neste omgang, blir spørsmålet vi regner med å få svar på rundt neste sving.

For Elbilforeningen er prissenkningen godt nytt. Da reduseres prisbarrieren ytterligere, og enda flere vil vurdere elbil som sitt daglige transportmiddel. Ikke minst bør dette fenge sparebøssene i offentlig innkjøp. Nå koster C-ZERO drøye 50.000 kroner mer enn modellen C1. Penger som en elbilist fort kan spare inn i reduserte bompenger, p-avgifter, drivstoff og tidsforbruk.
Og samtidig bygge seg en formue av bedre samvittighet.

Utover torsdagen ventet vi i spenning på mer nytt fra Citroën. Pressemelding ble vi lovet. Men nyheten kom først i BilNorge. Her bekreftes det at prisen før reg. og lev.omkostninger er 193.000 kroner. Det er knappe 27.000 kroner rimeligere enn i-MiEV og drøye 25.000 kroner rimeligere enn Peugeot iOn.

Toppen av kransekaka? Jo, Citroën øker garantien på C-ZERO til 120.000 km / 5 år for å matche Peugeot.

Nå er det kamp om elbilkundene!

To av bildene er av én av flere observerte C-ZEROer som brukes som politibiler i Roma. Stille og forurensningsfritt kjører de rundt i den evige stad. Nå bør også Oslopolitiet ha råd til å kjøre elbil i byen.

C-ZERO politibil