Hopp til innhold

Daimler girer opp Smart elbil

Smart electricNok en reklamevideo for elbil. Nå starter promotering av den elektriske utgaven av Smart. Filmen forsøker seg på å være litt «visjonær». Vi tar det som godt nytt, enten reklamefilmene er gode eller dårlige.

I europeiske storbyer kryr det av lille Smart. Det er virkelig imponerende. Egentlig ikke så rart, for formatet egner seg godt der det er lite plass.

 

Smart electricJoda, de hadde sine økonomiske problemer for noen år siden. Men etter å ha rydda opp i porteføljen og kasta ut SmartForfour som var en Colt i designklær, og intet mer, ble det litt mer orden på økonomien. SmartFormore (en mini-SUV) ble også lagt på hylla. Historisk har ikke produksjonsvolumene vært så gale. Rundt 100-130.000 årlig. Problemet var at inntektsstrømmen ble brukt til å utvide porteføljen – uten suksess. Da håper vi den elektriske satsingen går bedre. I stillhet har det allerede vært en testflåte på over 2.000 stk. Avbildet er en som vi nylig oppdaga i Romas gater. Så de finnes. Sannelig parkeres de like uvørent som en elbilist eller en italiener vil gjøre det.

Ved å trekke fram denne reklamefilmen, får vi i det minste håpe at den norske importøren Bertel O. Steen våkner opp. Etter endringen i parkeringsforskriftene med innføring av forbud mot tverrparkering, kan ikke vanlige Smart lenger stå på tvers. Unntaket mot tverrparkering gjelder bare for elektrisk- og hydrogendrevne kjøretøy. Se det, kanskje el-Smart kan være kort nok til å ha gleden av den fabelaktige luksusen det er å kunne bruke små lommer der andre må kjøre forbi?

Forsommeren 2012 skal SmartFortwo Electric Drive komme i salg. Visstnok i 30 markeder med en plan om å lage et femsifra antall i løpet av året. Det har vi skrevet mer om tidligere. Heller ikke så dumt at Daimler og Nissan-Renault har et utviklingssamarbeid.

Alle vi som er elbilister, veit godt at den elektriske Smart blir mer behagelig og morsommere å kjøre enn bensin- og dieselutgavene. Du kan lese mer om den her og melde din interesse – informasjon mangler på de nordiske Smartsidene.