Hopp til innhold

De første eltaxiene i Trondheim

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

TrønderTaxiDet er drosjenæringa i Trøndelag som blir de første til å ta elbil i bruk. Trøndertaxi og Stjørdal Taxi sørger for at seks Nissan LEAF vil være i drift fra november.

Vi kan lese dette på nrk.no. Trondheim kommune bidrar til å tilrettelegge for at f.eks. flyplasstransporten til Værnes skal være elektrisk. En viktig del av programmet er hurtigladestasjonene som blir satt opp med en på Værnes og to i Trondheim. Strømpumpene har fått støtte fra Transnova. Se forøvrig mer om det på hurtigladekartet.

I vinter skrev Arne Asphjell, EcoTaxi, en artikkel til elbil.no Har elbilen en fremtid i drosjenæringen? Han hadde et godt grunnlag for synspunktene sine, etter to års erfaring med å bruke Think som drosjebil i Trondheim. Utvilsomt har far og sønn Asphjells drosjeprosjekt bidratt til at taxinæringa i Trøndelag blir først på veien med Nissan LEAF for drosjebruk. En stor honnør til pionérene!

Sånn apropos, for noen få dager siden kom det en rapport som forteller at luftforurensningen i London vil reduseres med 20% hvis alle «Black Cabs» ble elektriske. Uten tvil vil det ha stor effekt for oss alle om drosjene slutter å støye og forurense lufta. I Norge har taxisjåførene en tendens til å la motoren romle og gå sjøl om de står på utsiden og tar seg en røyk. Kanskje alt vil bli bedre hvis vi tar §16 i Trafikkreglene litt mer alvorlig:

I eller ved bebyggelse må det ikke foregå unødvendig og forstyrrende kjøring med motorvogn. Der må det heller ikke foregå bruk av motor på tomgang eller annen bruk av motorvogn som volder unødig støy eller unødig utslipp av røyk eller gass.

Med den rivende utviklingen som er på elbilfronten, begynner ordet «unødig» å få en ny og dypere betydning. Smile 

Se også TU.no for en mer utfyllende informasjon.