Slik kan du dele en elbil

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan være utdatert

Samkjøring halverer de negative konsekvensene av personbiler. Vi oppfordrer alle elbilister til å ta med en nabo, som ellers ville kjørt annen bil, på vei til jobb.

Biler opptar plass og skaper kø uavhengig om de er elbil eller ikke. Ved å ta med en passasjer i elbilen din kan du enkelt bidra til mindre kø i tillegg til at både du og naboen kjører utslippsfritt.

Bruk av kollektivfelt

Dessuten er flere personer i elbilen bedre i samsvar med elbilens tilgang til kollektivfeltene. Elbilforeningen har tidligere foreslått at belastede kollektivfelt kan begrenses til busser og elbiler med flere enn to personer i rushtiden fra 8-10 på mandag til torsdag.

Denne uka stilte Statens vegvesen seg positive til å prøve ut krav om minst 2 personer i elbilen for å få tilgang til kollektivfelt med stor trafikk.

Men de ønsker dessverre ikke å prøve det ut på E18 inn til Oslo, hvor en prøveperiode ville vært mest effektivt.

Del elbil og kostnader

Det er ingen grunn til ikke å starte samkjøringen med en gang, selv om det foreløpig ikke er påbudt med passasjerer for å kunne kjøre elbil i kollektivfeltet. Finn en nabo eller kollega som kan være med å dele bil og kostnader og slippe kø.

Det finnes i dag en rekke tjenester for mobil hvor du enkelt kan finne en passasjer som ønsker å sitte på med deg. For de fleste bidrar passasjerer med å dele dine utgifter etter faste satser. Vi tipper det vil bli svært populært å være passasjer i en elbil og vi kan få flere til å oppleve elbilens fortreffeligheter. Ifølge samkjøringsentusiast Kristian F. Amlie i Carma er elbilister svært ettertraktet å samkjøre med.

Noen tjenester som matcher sjåfør og passasjer

Ants

Det er helt gratis å bruke Ants. Når du registrerer deg på websiden, eller via mobilplatformene iPhone, Android eller Windows Phone, kan du dele ledige seter med andre Ants-brukere.

Carma

Carma har allerede mange aktive brukere i Bergen og satser nå videre på Oslo-området. De vokser sakte men sikkert i Norge.

Bravocar

Blablacar

Gomore

Har du prøvd samkjøring? Hvilken tjeneste anbefaler du for andre elbilister? Bruk kommentarfeltet under og hjelp andre til å komme i gang med samkjøring!