Hopp til innhold

Den er landets mest solgte bil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Model S frakjørt av LEAF i oktoberNissan LEAF var den klart mest solgte personbilen i Norge i oktober. Hele 716 nye ble registrert i løpet av måneden. Alt i alt ble det registrert 1.235 elbiler. 

Fossile folkefavoritter som Toyota Auris (679) og Volkswagen Golf (646), førstnevnte riktignok med en høy andel hybrider, må se seg slått av LEAF.

Med 925 registrerte elbiler (personbiler), utgjorde Nissans markedsandel i den rene kategorien hele 77 prosent.

Elbilsalget ble litt lavere enn de 1.044 i september, men samtidig hele 120 prosent høyere enn i oktober i fjor. Markedsandelen blant alle personbiler var 7,2 prosent, litt ned fra den foreløpige rekordmåneden september. Da var andelen 8,6 prosent.

310 bruktimporterte 

I tillegg til de 925 nye elbilene, ble det registrert 310 bruktimporterte. Også her er det en høy andel LEAF, slik at vi har grunn til å tro at Nissan totalt var i nærheten av 1.000 biler i Norge forrige måned. Bruktimporten har økt voldsomt i senere tid, og om vi sammenligner siste måned med samme periode i fjor, ble det registrert 261 flere i år.

Det gjorde at sluttnoteringen ble 1.235 elbiler i oktober.

Mye tyder på at rundt 1.000 LEAF ble registrert totalt i oktober.

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er det registrert formidable 5.175 nye elektriske personbiler så langt i år. Det er 1.771 flere enn på samme tid i fjor, tilsvarende 52 prosent.

Mye av årsaken til at oktober ble svakere enn september, er at Tesla har tatt et hvileskjær i Norge med Model S. Etter å ha fått ut over 800 biler i løpet av august og september, nøyde amerikanerne seg med å få ut 98 Model S i det norske markedet forrige måned.

Men siden ventelistene fortsatt er lange, er det all grunn til å tro at vi får se høyere tall de neste månedene.

Liten elektrisk vareøkning

I løpet av oktober ble det registrert sju nye elvarebiler. Det var et betydelig hopp opp fra de to elvarebilene i september, og tre flere enn i samme periode i fjor.

Totalt er det kommet til 158 nye elvarebiler på norske veier i år. Det er over sju ganger flere enn de 21 som var registrert på samme tid i fjor.

OFV fastslår også at det ble registrert 1.147 personbiler med klassifiseringen «bensin-diesel/elektrisk hybriddrift» i oktober.

Det er 156 flere (15,7 prosent) enn i oktober i fjor, og innebærer at hybridene har en markedsandel på 8,9 prosent. Hittil er det registrert 8.421 nye personbiler med hybriddrift (64,8 prosent flere enn på samme tid i fjor).

Kun en liten andel av disse er ladbare – en andel det er grunn til å tro vil øke i tiden som kommer.