Denne trehjulingen blir elektrisk
Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morgan er kjent for en heller støyende og fossildunstende kjøreopplevelse. Når EV3 skal lanseres sent neste år, blir det andre boller.
Det er ikke så ofte vi skriver om luftige konseptmodeller. Denne gang gjør vi et unntak for Morgan EV3, som ble vist på tradisjonsrike Goodwood Festival of Speed – forøvrig svært lite kjent for elbiler – i slutten av juni.
Den elektriske trehjulingen er basert på Morgan 3 Wheeler som, til tross for sitt retroutseende, kom på markedet så sent som i 2011.
Trehjulingen får ifølge Autocar en bakmontert elmotor (batteripakken plasseres bak forakselen) som yter 101 hestekrefter.
Det høres kanskje ikke så mye ut, men Morgan hevder at den elektriske utgaven bare skal veie 475 kilo. Det er 50 kilo mindre enn fossilversjonen (før tanken fylles opp). Målet er at elbilen skal matche eksosvariantens akselerasjonstid fra 0-100 km/t på rundt åtte sekunder.
Anslår lading på fire timer
Samtidig er det ikke sagt noe om verken vekten eller ytelsen på batteripakken, men produsenten antyder en maksimal rekkevidde på 240 kilometer.
Om vi synser litt, og antar at bilen bruker svært nøkterne én kilowattime på mila, bør batteriet ha dagens LEAF-ytelse (brutto 24 kWh, vekt 218 kilo).
Detaljer om lading foreligger ikke, bortsett fra at at ladeporten er skjult under et retro-tanklokk og at ladetiden er anslått til fire timer. Det kan gi grunn til å gjette at Morgan tenker seg en 6,6 kWh-ombordlader.
Morgan opplyser at elbilen tradisjonen tro skal håndlages, og at den like selvsagt skal skreddersys etter kundens ønsker.
– Tidlige dager for oss
Så får vi se om Morgan mener alvor denne gangen, etter at Plus E-modellen – hvis konseptutgave ble vist på den internasjonale bilutstillingen i Genève i 2012 – så langt ikke er satt i produksjon.
Morgans designsjef sier EV3 vil få noen designmessige endringer før den går i produksjon. Blant endringene er et mer strømlinjeformet karosseri og andre dekk/felger.
– Det er tidlige dager for oss. Det aller viktigste er å sørge for at teknologien virker som den skal. Så vil vi få ti biler på veien som skal testes av kunder. Deretter vil vi kunne anslå bedre hvor mange vi kommer vil å bygge.
Morgan sier elversjonen skal koste omtrent det samme som den tradisjonelle utgaven. Det kan tyde på en norsk prislapp på 330.000-340.000 kroner, uten at vi ville satt penger på det i dag.