Hopp til innhold

Det kommunale elbilkartet utvides

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen kommuneI disse dager har Bergen kommune tatt viktige beslutninger for å elektrifisere transporttjenestene i kommunen.

Etter samtale med Stein Hofstad, rådgiver i Innkjøpsseksjonen i Bergens kommune, er det på det rene at 16 elbiler av merket Nissan LEAF er valgt til bruk i kommunen. 15 av disse vil disponeres av hjemmetjenesten og en av hjemmesykepleien.

Vel så interessant er det at Bergen kommune har opsjon på ytterligere 45 Nissan LEAF for levering i 2012 og 2013. I følge Stein Hofstad skal disse elbilene erstatte eksisterende fossil bilpark og utplasseres etter behovsprinsippet. Bergen kommunes etater og institusjoner vil kunne søke sentralt om å få byttet ut sine fossile biler mot elbil. Vi vedder på at det blir kamp om disse 45 godbitene.

Kommunen selv sier at de ser for seg at mange ulike etater kan benytte seg av elbil, også som stabsbiler. Elbilforeningen kan levende se for seg ordfører og byrådsleder i en sort Nissan LEAF. Selvfølgelig i høyre baksete. Sjefens plass for dem som ikke visste det. Hendene fulle av papirer som det blas ivrig i. På vei til viktige møter eller for å møte prominente gjester på Flesland. Der kommer Bergens politiske ledelse i høyglanspolerte elbiler. Nå begynner vi å snakke.

Bergen kommune tar med dette et kjempeskritt i retning av elektrifisering av transportbehovet i kommunen. De sender også et tydelig signal til andre kommuner i landet som kanskje mener at de selv er konge på elbiltronen. Elbilforeningen lover å lede heiagjengen. For å juble elbilene frem i norske kommuner.

Og det skal sies, vi er ikke godt vant med offentlig innkjøp av elbiler. Mange kommuner har vært flinke til å bygge ladestasjoner og organisere parkering for elbilene. Men har vært lunkne til å ta i bruk elbiler i sitt daglige virke. Nå håper vi at Bergen vil være med på å drive trenden i elbilens retning.

Vi løfter på hatten og oppfordrer alle kommuner i Norge om å følge Bergens eksempel.

1.februar kl 13.30 blir de første 3 LEAFene overlevert Bergen kommune.

For miljøet – for innbyggerne: Hjemmetjenesten satser på elbil

– I tillegg har vi opsjon på ytterligere 45 biler. Det er viktig at Bergen kommune går foran og feier for egen dør, noe Bergen hjemmetjenester KF er et strålende eksempel på, sier byråd Filip Rygg.

Nissan LEAF