Hopp til innhold

Det store elbilforliket

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ForlikElbilforeningen ønsker et tverrpolitisk elbilforlik i forbindelse med klimameldingen som behandles i Stortinget mandag 11. juni.

Bli med å markere elbilforliket med elbilparaden 100.000 i 2020! Møt opp i borggården til Oslo rådhus kl 09.

 

 

Norsk Elbilforening representerer over 3.000 elbilister. Vi ber Stortinget om et elbilforlik med et mål om at 100.000 fossilbiler erstattes med elbiler innen 2020. Dette er et betydelig bidrag for å oppnå klimamålsettingene fra transportsektoren i Norge. Elbil er god klima- og miljøpolitikk!

Mandag 11. juni skal Stortinget behandle klimameldingen. Mange vanskelige saker skal diskuteres, og det har allerede vært brudd i forhandlingene. Uansett utfall av forhandlingene om klimaforlik, bør det bli et tverrpolitisk elbilforlik. Alle partiene er enige om at dagens virkemidler for elbil er en suksess. Vi ønsker et forlik om at omfanget av dagens støtteordninger fortsetter til 2020 eller til vi har fått 100.000 elbiler i Norge. Først da vil vi oppnå et bærekraftig marked for elbil.

Think foran StortingetFor å markere elbilforliket vil Norges elbilister på mandag morgen kjøre rundt Stortinget i elbilparaden 100.000 i 2020. Alle elbilister oppfordres til å delta!

Norge er verdens elbilland og Oslo verdens elbilhovedstad. En forsterkning av den norske suksessen vil inspirere større markeder til å følge etter, slik at elbilen kan bli en global suksess. Norge har et ansvar for å bidra til å redusere de globale utslippene av klimagasser.

Vi ber Stortingets politikere om et elbilforlik som:

En elbilsuksess er til glede for klimaet, byene og folks helse gjennom bedre luft og mindre trafikkstøy. Energieffektiviteten blir høyere, fornybar energi kan brukes og transportsektoren blir mer uavhengig av fossile energikilder.

Vi er sikre på at alle støtter effekten av en god elbilpolitikk og de miljøforbedringene den vil gi.

Derfor oppfordrer vi til et tverrpolitisk forlik om elbilens framtid i Norge.