Hopp til innhold

Dette bildet gikk til topps i vår fotokonkurranse

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lille Olav, en handlevogn, en e-Golf og en hurtigladestasjon i Sandefjord sørget for at Andreas Fjellanger vant Elbilforeningens Instagram-fotokonkurranse. Hovedpremien er en flott veggladeboks fra Ensto.

Konkurransen pågikk i juli, og i tiden etter har juryen gjort sine vurderinger. 

Førstepremien er altså en Chago eFill-veggladeboks fra Ensto, med fastmontert kabel (enten EVH020.01R eller EVH020.02R) til en verdi av 8.600 kroner inkl. mva (inkluderer ikke montering). Andreplassen betyr et gavekort på valgfri lokal restaurant (1.500 kroner), mens tredjeplassen gir et kinogavekort for to på valgfri kino.

Alle tre får dessuten hvert sitt eksemplar av den ultimate norske elbilhistorieboka «Elbil på norsk».

– Vi har lagt større vekt på motivvalg og komposisjon enn knivskarpe eksponeringer. Og jeg må si jeg er imponert etter å ha gjennomgått de mer enn 180 bidragene. Det er bare å beklage at vi ikke har en haug med premier å ta av, for det er mange som fortjener skryt for bildene sine, sier juryleder Ståle Frydenlund.

Her kan du se alle bildene.

Upåvirket jury

Resten av juryen har bestått av generalsekretær Christina Bu, markedssjef Rune Hole, kommunikasjonsleder Petter Haugneland og politisk rådgiver Gjermund Skaar. 

– Samtlige nominerte sine fem favoritter, med fem poeng til beste og ett poeng til nummer fem. Det var helt vesentlig at alle fem gjorde sine vurderinger individuelt, slik at det ikke skulle bli noen form for påvirkning underveis i juryeringen, sier Frydenlund.

Da opptellingen var unnagjort, var det klart at Andreas Fjellangers bilde med teksten «Olav lader elbilen i Sandefjord:-) bra det var noe å leke med» stakk av med seieren med totalt 11 poeng fra juryen.

Andre- og tredjeplassene fikk henholdsvis ni og åtte poeng totalt.

Juryens vurderinger

Andreplassen gikk til Jan Erik Isaksen for bildet med teksten «6000 km Europa-ferie krever hvile ved anledning!», mens tredjeplassen gikk til Leif-Johan Leira for motivet «helgetur til Herand i Jondal».

1. plass: Vi synes fotografen har fått mye ut av motivet og omgivelsene, og Olav sjarmerte store deler av juryen. Vi synes bildet illustrerer godt at det er fint å ha noe å gjøre mens elbilen lader, samtidig som det viser at det blir stadig enklere å ferdes over lengre distanser.

blogg 20150817 fotokonk 2 kopi

2. plass: Elbilferie er blitt svært populært, og vi mottok mange flotte bidrag som viser Tesla på langtur i Europa. Blant disse sto Jan Erik Isaksens motiv klarest fram i mengden. Bildet illustrerer svært godt at det ikke bare er elbilen som trenger pauser innimellom, men også alle som er ombord.

blogg 20150817 fotokonk 3

3. plass: En Mitsubishi i-MiEv med kajakk på taket er sjelden vare. Vi liker den sporty innstillingen som ligger bak dette bildet, selv om det rent teknisk ikke er det sterkeste i bunken. Samtidig var det den aktuelle elbilmodellen som virkelig slo an tonen på det norske markedet i 2011. 

Svært hederlig omtale

Svært mange av de andre bildene som ble postet under emneknaggen #elbilsommer2015 fortjener hederlig omtale. Her er resten av topp 10-lista:

blogg 20150817 fotokonk 4 kopi

LEAF-lading og jordbærkurv (7 poeng)

blogg 20150817 fotokonk 5

Hvilepause ved dansk superlader (7 poeng)

blogg 20150817 fotokonk 6 kopi kopi

Volkswagen e-Golf på Vaset i Valdres (6 poeng)

blogg 20150817 fotokonk 7 kopi

Tesla Model S på Senja i Troms (5 poeng)

blogg 20150817 fotokonk 8 kopi

Amerikansk bilevolusjon (5 poeng)

blogg 20150817 fotokonk 9 kopi

Nissan LEAF under månelys nattehimmel (5)

blogg 20150817 fotokonk 10 kopi

Kia Soul i solnedgang (4 poeng)

blogg 20150817 fotokonk marihøne

Vi tar dessuten med dette bildet fra Magnus Åström, som gikk under radaren ved første øyekast på «Instagram-frimerkene». Ikke ved andre!

blogg 20150817 fotokonk siste kopi

Og dessuten Jomar Bergheims flotte nærbilde av to bla elektriske Volkswagen.

PS. Juryleder tar kontakt med vinnerne for nærmere detaljer om premiering. Vi takker for alle postede bidrag i konkurransen!