Hopp til innhold

Doblet medlemstall i 2010

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

velkomstpakkeEn gammel drøm er blitt til virkelighet. I 2010 skal alle nye elbilister inkluderes som medlem i Norstart ved at elbilforhandlerne i Norge sponser første års medlemskap og plasserer en velkomstmappe i den nye elbilen.

Medlemsorganisasjon i vekst
Vi foretar nå en fullstendig opprydding i Norstarts medlemsregister – et register som er opparbeidet gjennom snart 15 års virke i Norge. I fjor var det 832 betalende medlemmer, og vi forventer en dobling av dette tallet i 2010 hvis prognosene for salg av elbiler slår til i 2010, uttaler Generalsekretær i Norstart, Rune Haaland til elbil.no. Foreningen arbeider med å utvikle nye hjemmesider og har generelt sett aldri hatt et aktivitetsnivå høyere enn idag. Formålet med å organisere brukerne er å bidra til å gjøre det enda bedre å bevege seg elektrisk og gjøre det mulig for enda flere å bidra til å gjøre våre byer og tettsteder fri for eksos og støy.

Det koster 1 krone pr dag å opprettholde en stadig sterkere brukerorganisasjon. Effekten av Norstarts virksomhet er at det nå etableres stadig flere ladestasjoner i hele Norge, og i 2010 vil de første hurtigladestasjonene dukke opp på forsøksbasis.

Vi er i starten av en transportrevolusjon som vil rulle med stadig større kraft de neste 20 årene, og vi vil i årene kunne glede oss over at elbiler kan tas i bruk til stadig mer krevende transportformål. En større organisasjon betyr økte ressurser og mer fart gjennom vannet. Det tjener både samfunnet og elbilistene på. Det er derfor fremtidsrettede norske folkevalgte har valgt å la elbilen parkere gratis, få gratis strøm, kjøre gratis i alle bomstasjoner i Norge, kjøre gratis på riksveiferjene, få femti øre mer i kilometergodtgjørelse og kunne kjøre forbi bensinbilkøene i kollektivfeltene i Norge. Hvis du tror at våre folkevalgte kommer til å gi seg med dette tar du feil – norske politikere jobber sammen med Norstart for å få enda flere elbiler på veien, og er villige til å gjøre mye for at det fortsatt skal være attraktivt å være elbilist.

blogg100419velkomst2

Mappen inneholder det du trenger som elbilist. Foruten servicehefte og vognkort er det universalnøkkel til alle landets ladestasjoner (de låsbare – det fins noen uten nøkkel), urskive som viser når man har parkert (aktuelt der det er tidsbegrensning på parkering), en brosjyre som forteller mer om det å være elbist (hva du har lov til), og et klistremerke du kan bruke for å fortelle andre trafikkanter at du kjører på fornybar energi.

Fornybar energi til alle elbilister
To av Norstarts nære samarbeidspartnere, Ishavskraft og Ecohz, sponser tidenes vervekampanje. Ishavskraft selger fornybar strøm og Ecohz håndterer opprinnelsesmerking av strøm via en europeisk database. Alle norske elbiler kjører utelukkende på fornybar strøm. Det garanterer våre partnere. Selv om elektronene i ledningsnettet ikke kan styres, kan pengene rutes inn der de gjør mest nytte for seg, dvs hos de som produserer fornybar energi – ikke kull og atomkraft. Norske elbilister bidrar dermed til å gjøre fornybar mer lønnsom slik at det blir investert og produsert mer fornybar ström. Systemet er implementert i norsk lovgivning og bygger på europeiske direktiver.

I velkomstmappen ligger et nummerert sertifikat signert de to respektive selskapers administrerende direktører som bekrefter at ditt kjøretøy kan kjøre 10 000 km på fornybar energi. Noen av oss kjører mer, noen mindre, men vi vet ut fra brukerundersøkelser at gjennomsnittlig kjøring på en elbil i løpet av et år er ca 10 000 km. Vi kan derfor med god samvittighet slå fast at norske elbilister er en del av naturens evighetsmaskin – den evige fornybare strømmen som fornyer seg hele tiden, strømmen som ikke forurenser eller reduserer våre barnebarns muligheter til mobilitet.

Opprinnelig publisert 22. april 2010, 09:02:18 | Rune Haaland