Hopp til innhold

Nordfjordeid gjør EL39 enda sterkere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag åpnet den nye hurtigladestasjonen ved kjøpesenteret Moengården på Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. I morgen står Florø for tur.

Etableringen av hurtigladestasjonen betyr at det nå blir enda enklere å ferdes langs E39 mellom Bergen og Ålesund, populært kalt EL39. – Vi klarte det i tide til sommerferien. Fredag var en stor dag for Eid. Slagordet vårt er «Eid inviterer», og da passer det bra at vi nå også kan invitere til hurtiglading, sier en godt fornøyd Eid-ordfører, Alfred Bjørlo (V), til elbil.no. Ordføreren er selv elbilist og medlem i Elbilforeningen, og synes det er stor stas at hjemkommunen nå kan tilby rask lading.  Sogn og Fjordane Energi AS (SFE) har gjort mye av jobben, mens hurtigladeoperatøren Grønn Kontakt (deleid av SFE) skal ta seg av driften.

Fjerde stasjon kommer i morgen

Kjøpesenteret lå gunstig til for etablering av hurtigladestasjonen. TN-nett med 400 volt spenning var tilgjengelig, samtidig som det var kort vei til trafo. Det betød både lettere gjennomføring og lavere pris. blogg-20150629-hurtiglader nordfjord 2 800 Hurtigladestasjonen tilfredsstiller forøvrig alle aktuelle standarder, nemlig CHAdeMO (50 kW DC), Combo/CCS (50 kW DC) og Type 2 (opptil 22 kW AC). – SFE har trykket på for å få opp denne typen hurtigladestasjoner i fylket. Det er bra for pendlere mellom tettstedene, og for alle som kommer til Nordfjordeid, sier SFE Netts Dag Einar Gule til Fjordabladet. Den lokale kraftaktøren har bidratt til å få opp hurtigladestasjoner også i Førde og på Sandane, og i morgen er det klart for åpning i Florø. I blogg-20150629-hurtiglader nordfjord 3 800fortsettelsen kan steder som Måløy og Selje være aktuelle.

Vil ha flere elbiler

Eid kommunes nye elbil, en Peugeot Partner Electric som ble leaset i november i fjor, var blant de første til å koble til den nye hurtigladestasjonen ved kjøpesenteret. – Bilen blir brukt av både teknisk etat og hjemmetjenesten i kommunen. Elbilen er svært populær, og får gode skussmål fra de som bruker den til daglig, sier Bjørlo, som testet hurtiglading sammen med kommunens driftssjef Tore Nyhammer-Taklo (bildet). – Jeg håper vi skal anskaffe flere elbiler når nåværende bilkontrakter går ut. Det har vi politiske vedtak på, forteller en entusiastisk Bjørlo.