Våre beste tips for å komme i gang med ny elbil.

  1. Registrer ditt gratis medlemskap i Elbilforeningen om du fikk vår velkomstmappe levert med din nye elbil. Du blir ikke medlem automatisk.
  2. Få installert en hjemmeladestasjon der du lader til daglig. Det gir tryggere og raskere lading enn vanlig stikkontakt.
  3. Bestill Autopass bombrikke fra Fjellinjen enkelt på Min side for gratis fra første passering i alle bomstasjoner i Norge (med unntak av Svinesund).
  4. Bruk parkeringsuret fra Elbilforeningens velkomstmappe for gratis parkering på mange kommunale parkeringsplasser i flere byer. Still urskiven på tidspunktet du parkerer på p-plasser med tidsbegrensning.
  5. Registrer Elbilforeningens ladebrikke når du melder deg inn. Ladebrikken gir enkel tilgang til de fleste hurtigladestasjoner i landet.
  6. Vår ladenøkkel som også ligger i velkomstmappen passer på de fleste offentlige ladestasjoner av eldre type. Husk å kun bruke ladeplass om du har behov for lading.
  7. Prøv hurtiglading en gang eller to før du drar på langtur. Da får du testet ut at det fungerer som forventet og at Elbilforeningens ladebrikke er aktivert og registrert hos de ladeoperatørene du ønsker å bruke.
  8. Bestill en Type 2 ladekabel om du ikke fikk den levert med elbilen. Den nye ladekabelen blir standard for lading av elbil og blir stadig mer vanlig på offentlige ladestasjoner.
  9. Test ut rekkevidden på din elbil sommer og vinter. Sjekk våre tips for hvordan du kan forbedre rekkevidden betraktelig.
  10. Se gjennom bruksanvisningen for din elbil. Særlig det som omhandler lading. Det kan spare deg for mye tid og frustrasjon i ettertid.