Hopp til innhold

Elbil brutt en ny barriere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

FrimerkeEn skikkelig gladnyhet. For første gang er det en elbil på et frimerke fra den norske Posten.

 

Posten Norge har blitt ivrige elbilbrukere. Noe de har hatt som mål helt tilbake til 80-tallet. Tålmodig har de forsøkt å finne løsninger i et historisk sett svært svingende marked for elektriske kjøretøy. For et par år siden fornya de satsingen sin. Vi har skrevet om deres forsøk med spansk firehjulinger, den norskutviklede postbilen fra Loyds og ønsket om eksosfri postdistribusjon i Trondheim. Målet er å komme opp i godt over 1.000 elektriske kjøretøy innen noen få år.

Nå feirer de sin egen satsing med en ny frimerkeutgivelse. Vi fryder oss over hva vi kan se og lese:

Posten har alltid vore ein samferdselspioner i Noreg. Med dei nye køyretøyfrimerka trekk ein linjene frå mellomkrigstidas postmotorsyklar til dagens satsing på miljøvenlege køyretøy.

Det er ein Harley-Davidson motorsykkel frå 1932 og ein Ford Connect elbil frå i dag som prydar dei nye frimerka i serien Postkøyretøy. Dei er i sal frå mandag 10. juni.

Motorsykkelen vart mellom anna nytta til postkassetøming i Oslo. I dag er den ein del av Postmuseet på Lillehammer, er restaurert og i køyrbar stand. Den eldrivne postbilen vert i dag brukt i Oslo-trafikken, og er ein del av Postens storstilte satsing på miljøvenlege køyretøy.

– Dei to frimerka syner køyretøy frå ulike epokar i Postens historie, og syner at Posten gjennom heile si historie har vore med på å utvikle Samferdsels-Noreg, seier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten Norge.

Vi applauderer Posten for deres morsomme og gledelige initiativ ved å gjengi den elektriske varebilen på frimerker.

Frimerke