Hopp til innhold

Elbil på Lilyhammer

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LilyhammerKan vi avsløre at elbilbransjen kjøpte seg produktplassering i det som skulle være NRKs storsatsing i vinter? Ble TV-serien «Lillyhammer» ulovlig sponsa av Think? Og derfor stoppa?

I mange år har elbil vært et populært objekt i norsk filmbransje. Sære kjøretøy fra norske produsenter har gitt filmer av middels norsk kvalitet et lite løft. Sjølsagt. En klassiker er den norske publikumssuksessen «Buddy». Den sleipe Bellonafyren kjørte elbilattraksjonen Kewet. Morsomt nok ble produsenten ElBil Norge så inspirert av filmen, og tittelen på filmen, at elbilen skifta navn fra Kewet til Buddy som neste modell ble hetende.

Nuvel, det var historie. Rett før jul ble det kjent at NRK måtte droppe serien «Lilyhammer» fordi produktplassering (bruk av kommersielle produkter mot betaling) var benyttet av produsenten Rubicon. Produsent og NRK virker ikke helt enige om dette, men NRK har valgt å følge en streng policy og tar ingen sjanser på å vise filmen. Dessverre. Fordi vi hadde gleda oss til en TV-serie hvor en svart Think er hovedrolleinnehaverens transportredskap. Steven Van Zandt fra «Sopranos» er en rømt mafiaboss som får et nytt liv på bygda i vinterlandet Norge. Ryktene sier at skuespilleren sjøl var mer fornøyd med elbilen enn det han skulle uttrykke i rollen.

LilyhammerKikker vi på traileren, er det vanskelig å ikke tro at Think bidro med et solid beløp for at elbilen deres skulle spille en sentral rolle. I en rekke scener dukker den opp. Også som ex-mafiabossens redskap i hit-and-run for å ta en motorsyklist. Er det grunn til å mistenke konkursramma Think for å ha skylda for at «Lilyhammer» ikke blir vinterens gode TV-underholdning?

Nei, slett ikke. Think ville ikke stille med elbil i TV-serien. Ihvertfall ikke uten videre. Om det var rein motvilje, behov for å ha kontroll på hvordan produktet ble brukt, vanlig Think-særhet eller hva, veit vi ikke helt i detalj. Imidlertid valgte Elbilforeningen for ett år siden å vise litt mer handlekraft og velvilje en det Think ønska. Jøss, elbil i beste sendetid med internasjonal stjerneskuespiller, det kunne vi ikke si nei til! Om det innimellom ble noe vitsing med elbil, tåler vi også. Derfor stilte superelbilisten og Thinkfantasten Øyvind Lunde sitt svarte vidunder til disposisjon i noen uker.

Think går fri i denne saken. De ville absolutt ikke produktplassere elbilen sin. Ei heller gratis. Noe som er lov! Det var det Elbilforeningen som gjorde.