Hopp til innhold

Elbil sprer seg over hele Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbilen er ikke lenger bare en bybil for korte turer til og fra jobb. Salgsøkningen er størst utenfor byene.

Med stadig flere modeller å velge mellom blir elbil et utslippsfritt alternativ for stadig flere nordmenn. Elbilen sprer seg nå over hele landet.

Den norske elbilsuksessen startet i de store byene, men vi ser nå at stadig flere i distriktene bytter til elbil. Særlig på steder med bomavgift eller ferger der elbil kan kjøre gratis. Den norske fordelspakken for nullutslippsbiler gjør elbil til et konkurransedyktig alternativ uansett hvor du bor i landet.

Elbilsalget følger selvsagt befolkningstallet, men den prosentvise veksten er størst utenfor de største byene. Over har vi laget et kart som viser antallet elbiler fordelt på fylke per juni 2015.

Med utbygging av hurtigladestasjoner blir elbilen mer anvendelig og aktuell for stadig flere. Men utbyggingen følger ikke det gode elbilsalget. Hvis salget skal fortsette å øke må vi få på plass et nasjonalt nettverk av ladestasjoner. Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin.

I dag dekker elbilen de fleste transportbehov i hverdagen. Men lengre turer krever planlegging og god tid. Bare 2.006 (26 %) av elbileierne bruker elbilen på ferietur, ifølge vår spørreundersøkelse Elbilisten 2015. I motsetning til 6.867 (89 %) til handleturer og 6.688 (87 %) til arbeid.

Elbilen dekker de fleste transportbehov i hverdagen