Hopp til innhold

Elbil til topps i småbilsegmentet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitsubishi i-MiEVFor første gang har en elbil vunnet månedskonkurransen om å være den mest solgte småbilen i Norge. Neppe noen overraskelse hvem det er.

Vi siterer fra pressemeldingen til Mitsubishi:

Elbilen i-MiEV fra Mitsubishi gjør seg bemerket i småbilsegmentet i Norge for januar måned. Med 99 registreringer i januar er dette førsteplass foran Peugeot 107 (87 biler), Toyota Aygo (60), Citroen C1 (54), Toyota IQ (29), Suzuki Alto (27) og Fiat 500 (25).

Mitsubishi og forhandlerne har siden prisene ble kjent i fjor, solgt 475 Mitsubishi i-MiEV, og 99 av disse ble registrert i januar.

– Det er nesten 20% av småbilsegmentet totalt. Salgsprognosene har økt fra 450 og er nå oppe i 800 for 2011. Det betyr at Mitsubishi i-MiEV vil være blant de mest solgte når året er omme, sier administrerende direktør Bernt G. Jessen.

Samtidig legger vi merke til Dagens Næringslivs rapport om et totalsalg på 112 elbiler i januar måned. Da antar vi at de ikke har med firehjuls motorsykler som Buddy og Reva. Førstnevnte skal være godt fornøyd med å ha levert ut 20 Buddyer i en kald januarmåned.

Nedenfor er et bilde av Norstarts generalsekretær som nå om dagen har gleden av å testkjøre i-MiEV. Han får stadig henvendelser fra forbipasserende som er nysgjerrig på dette nye elbilfenomenet.

Rune Haaland og i-MiEV