Hopp til innhold

Elbilcamping 2010

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbil på campingturIkke alle Buddysjåfører er som andre sjåfører. Jon-André har sendt oss noen ord og bilder fra hans siste sommerferie da han trosset alle «gode råd».

I over 4 år har Jon- André Fosstvedt vært Buddyeier og kjørt knappe 40.000 km i og rundt Oslo. Pluss noen ferieturer, da. Han drister seg til å hevde at han på sommerens ferietur, i løpet av 48 timer kjørte den lengste distansen som er utført av en elbil som er tilgjengelig for alle. Vi tror nok han har meget hard konkurranse om å få rett i den påstanden. Men få kan vise til makan med en firehjulsmotorsykkel med blybatterier! I D2 har biljournalisten stor «radiusangst» (som han kaller det) når han skal teste en av «de store elbilene». Jon-André er et utmerket eksempel på en av våre ivrigste elbilister – helt uten «radiusangst». Vi overlater ord og bilder til han.

Utfordringen

Jeg hadde lenge hatt lyst til å utfordre myten om at elbil bare er en bybil. Som det står i brukerveiledningen til elbilen min: «Kewet Buddy er byens bil og egner seg best til nærtrafikk hvor krav til hastighet og rekkevidde er av redusert betydning». Jeg hadde lyst til å prøve det motsatte av hva rådet sier:

Elbil på campingtur

Sommeren 2010

Så jeg satte av en uke i sommer for å teste ut Elbilcamping. Er det mulig? For en fantastisk tur det ble:

Konklusjonen

Er langtur og camping mulig med elbil? Ja, absolutt. Forutsatt at du ikke har det supertravelt. Og på ferie så skal vi jo ikke ha det supertravelt Wink

Jeg ønsker å takke dem som står bak produksjonen av Kewet Buddy. En elbil som har gitt meg mange gode opplevelser.

Elbil på campingtur

Takk for rapporten, Jon-André. For tre år siden var samme mann på en annen langtur – eller «roadtrip» som han kaller det. Litt dårlig bildekvalitet, men her er filmen.

Også fra årets tur kommer Jon-André med film. Nærmere jul skal den være velredigert. Til og med ei bok har han i tankene. Hvis du vil følge mer på hva Jon-André gjør – og andre elbilister, bli med i Facebookgruppa «Elbilforeningen». Der ligger det allerede et utkast til årets film.

Ikke bare et tidløst design på kjøretøyet – men også et klassisk 60-tallstelt. Med lading på teltplassen!

Elbil på campingtur