Hopp til innhold

Elbilen BMW i3 blir enda billigere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du får den nye elbilen BMW i3 for 237.100 kroner pluss levering fra 16. november i år. Det er på nivå med bestselgeren Nissan LEAF og dyrere enn Mitsubishi i-MiEV.

BMW i3 har fire seter slik som Mitsubishi i-MiEV og søstrene Peugeot iOn og Citroen C-ZERO. Dermed er det i småbilsegmentet den egentlig konkurrerer. Men BMW i3 blir uansett billigere enn tidligere antatt og billig til BMW å være.

BMW i3 elbil

 

Tre utstyrsvarianter

BMW i3 leveres i tre utstyrsvarianter med blant annet navigasjon, takluke, cruisekontroll og parkeringssensor som ekstravalg. Elbilen leveres også med egen mobilapp som man kan styre lading og varmeapparat fra.

Rekkevidde

Den maksimale rekkevidden er oppgitt til 190 kilometer eller mellom 130 og 160 under normale forhold. Ifølge markeds- og kommunikasjonsdirektør Kjetil Myhre i BMW Norge skal varmeapparatet bruke energieffektiv varmepumpeteknologi samt automatisk temperaturregulering av batteripakken. Det kan gi mindre utslag på rekkevidden under tøffe norske vinterforhold.

Lading av BMW i3

Elbilen fra BMW kan lades med vanlig stikkontakt eller eget hjemmeladeuttak som gir raskere lading. Sjekk denne siden for svar om du enkelt kan få installert hjemmeladeuttak. Om du bor i borettslag kan denne veilederen hjelpe deg på vei. Lading med vanlig stikkontakt fyller opp tomme batterier på 6-8 timer. Med hurtiglading kan man lade batteriene på 15-30 minutter. BMW i3 leveres med den nye hurtigladeteknologien Combo som begynner å poppe opp nå utover høsten. Sjekk vårt hurtigladekart for flere detaljer.

BMW i3 elbil

Norske forhandlere

BMW i3 leveres til kunder i Norge fra 16. november i år og det vil være mulig med prøvekjøring et par-tre uker i forkant av denne datoen. Frakt og klargjøring kommer i tillegg til prisen på 237.100 kroner. I Norge er det fem forhandlere som blir agenter for BMWi:

I tillegg blir det mulig å få service hos flere forhandlere rundt omkring i Norge. Sjekk alle detaljer som er tilgjengelig i dag på den engelske siden til BMW i3. Her finner du også flere bilder, videoer og 360 graders visning av eksteriør og interiør. Elbil.no har også tidligere omtalt elbilen fra BMW.

Er BMW i3 verdt å vente på? Bruk kommentarfeltet under for å si din mening om hva du liker og ikke liker med elbilen fra BMW.

BMW i3 elbil interiør

BMW i3 elbil