Hopp til innhold

Elbilen Kangoo ZE i produksjon

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault Kangoo ZEGladnyhet fra Renault: De første elektriske Kangooene er serieprodusert. Ikke at vi i år får se dem i Norge, men ting skjer.

Vi er visst litt i sånn godt Renaulthumør om dagen. Hyggelige priser i Sverige har økt forventningene våre til at elbilene kommer til Norge.

For tre dager siden rulla den første serieproduserte Renault Kangoo Express ZE (for enkelhets skyld Kangoo ZE) av samlebåndet i Maubeuge, Frankrike. Vel, den aller første er det egentlig ikke. I 2010 ble det lagd 68 og så langt 281 i 2011. Disse har vært benytta i testprosjekter i Frankrike og andre land. Vi antar at Renault har lykkes med de siste finjusteringene og har en godbit av en varebil klar.

Forresten, Kangoo ZE er ikke bare en varebil. Den har også utgaven Maxi som er en 5-seter.

Produksjon Kangoo ZEElbilene er utstyrt med 44 kW motor og 22 kWh litiumbatteri. Toppfart 130 km/t. Kjørelengden er angitt til 170 km etter europeisk testsyklus. La oss si den i Norge realistisk sett er 80-150 km. Kortest om vinteren, særlig hvis varebilens nyttelast på 650 kg utnyttes fullt ut.

Europaprisen eksklusiv mva starter på € 20.000, dvs under 160.000 norske kroner, pluss batterileie. I utvalgte land, noe Norge ikke er, er det allerede tatt opp bestillinger og Kangoo ZE vil være på salgsutstilling fra oktober. Greit å lese mer om den hos Renault Sverige.

Denne ukas begivenhet var sikkert stor stas. Tilstede var EVangelisten / Renault-Nissan direktør Carlos Ghosn og den franske industriministeren. Siden 1998 har Renault vært Europas ledende produsent av lette nyttekjøretøy, med 1/3 av markedet i Frankrike og 16% i Europa. Tusenvis av ansatte er nå involvert i utviklingen av elbiler. En annen fransk fabrikk i Flins starter neste år produksjon av modellen Zoe og året etter batterisammensetting. En egen Renaultfabrikk skal produsere el-motorer. Totalt skal 80% av elbilene lages i Frankrike. Sikkert godt for en litt skranten økonomi. Vi krysser fingrene for at Renault klarer å få til et skikkelig skifte til elektriske kjøretøy. Satser, det gjør de!

PS Kanskje feil å si at det er de første serieproduserte Kangooene. For noen år siden var det en annen variant av dem, med NiCd-batterier og en range extender. Det ble ingen stor suksess. Men Renault har lært. Det har de bedyret ossSmile

Renault Kangoo ZE

Det kan se ut som Renault har knekt en nøtt. Kjører elbilene på strøm direkte fra vindmøllene?