Hopp til innhold

Elbilen Nissan LEAF i revers

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF i reversNå har Norges mest solgte elbil tatt raskeste vei inn i Guiness Book of Records. Vi kan vel kalle det bakveien.

Nissan kan virke litt strenge på hvordan LEAFen kan brukes, skal vi tro den vel amerikainspirerte instruksjonsboka hvor advarslene hagler. Men når det kommer til stykket, har de skjønt hvor morsom elbil er og hvilke muligheter den har.

 

Nissan LEAF i reversDerfor bestemte Nissan seg for et rekordforsøk. En engelsk mil (1.608 meter) i revers. Utkobling av den elektroniske sperra for ryggefart. Stuntmannen Terry Grant ble leid inn. Arena ble The Goodwood Festival of Speed i England. Ikke rette strekninger, men ei klatreløype med svinger.

Litt trening og en prøverunde på under to minutter, så slo han til med rekorden 1 minutt og 37 sekunder. Det er historien, forstår vi diverse meldinger riktig. Ved kjapp hoderegning gir det en gjennomsnittsfart på 60 km/t. Selv uten å bruke vindusviskerne for å få bort regnet på bakruta. Noe som sikkert er for pysete for en stuntmann.

Kudos til Nissan. Vi liker at elbiler blir brukt til å utfordre grenser og gi positiv oppmerksomhet. For fortsatt er det mange som ikke har forstått at elbiler ikke er som vanlige biler.

PS Ja, det er visstnok sant. I løpet av juni skal LEAFs akkumulerte salgstall ha blitt høyere enn Mitsubishis i-MiEV. Vi kommer tilbake med bekreftelse når vi har finstudert statistikken fra OFV.