Hopp til innhold

Tesla åpner virksomhet i Norge

Tesla Model SElbilen Tesla skal etablere seg skikkelig i Norge. Vi har fått første varslet om framtidsplanene.

Tesla har som strategi å hoppe over hva de anser som unødvendige mellomledd i distribusjon av kjøretøy. Ikke overraskende. Tesla har vist en utmerket evne til å kjøre egne veier. Er du en utfordrer til den tradisjonelle bilbransjen, hvorfor ikke gjøre det omvendte av hva de store gjør?

For en drøy uke siden fikk vi høre at Kjell-Arne Wold som har drevet Topline Norge, og har vært en vesentlig bidragsyter til den norske Teslasuksessen, ble direkte ansatt i Tesla Motors som EU Inside Sales Advisor. Han er nå offisiell representant for Tesla Motors i Norge, i tillegg til annet arbeid for Tesla i Europa. Målsettingen er å etablere seg med en Tesla Concept Store i løpet av 6-9 måneder. Nok temmelig sammenfallende med at Tesla Model S i mars 2012 skal vises fram på bilmessa i Geneve.

Tesla Concept StoreTidligere strategiansvarlig for butikkonseptet Gap, så involvert i Apples butikker – George Blankenship – er idag Tesla Motors sjef for butikkutvikling. Vi har all grunn til å tro at dette er i gode hender. Han omtales internasjonalt som «the strategic genius behind Apple’s booming retail segment».

Blankenship vil skape butikker som minner mer om Apples utsalg enn tradisjonelle bilbutikker. Forholdsvis små butikker på plasser der det er høy trafikk av forbrukere, f.eks. kjøpesentra. En blanding av generell informasjon om elbiler, demonstrasjon av Tesla, kundeerfaringer og mulighet for å konfigurere din egen elbil. Service vil være på andre steder eller kommer hjem til deg. I USA har Tesla allerede noen butikker. Men for det nye konseptet jobber de sikkert på spreng (og har det kjempemorsomt) for å få dette klart til neste vår.

Tesla Model S chassisI en pressemelding annonseres det for planene om den nye butikken i Norge, og at det er siste sjanse for å kjøpe Roadster. Nå gjenstår det å lage 500 av hva Tesla kaller som et «unikt samleobjekt og fanebærer for Teslas banebrytende teknologi».

De tror bilenes verdi vil holde seg godt. Både på grunn av begrensningen på 2.500 biler, men også fordi disse fortløpende kan oppdateres med ny teknologi. Tesla forventer at neste generasjon Roadsterbatterier kan inneholde dobbelt så mye energi pr kilo. Det gir raskere bil og lenger rekkevidde. Spesialbestillinger tas imot ut september. Alt dette i følge en entusiastisk Esben Pedersen, Teslas danske salgs- og markedsdirektør.

Sannelig har den amerikanske ambassadøren invitert oss til å komme hjem til han fredag formiddag, slik at vi kan få mer kunnskap mer om etableringen av en Tesla Concept Store i Norge og avslutningen av produksjonen av Tesla Roadster. Vi gleder oss. Er det noe interessant som kommer fram, deler vi det selvfølgelig med alle. Inntil det, er det mulig å hygge seg med denne videoen som vise prøvekjøring av tidlig versjon Model S sammen med Roadsteren. Vakkert.