MG Marvel R Electric

MG Marvel R Electric

MG lanserer en ny og sprek firehjulstrekker til en lav penge.

MG fikk suksess her i Norge da de lanserte kompakt-SUV-en ZS EV til en pris nordmenn ikke kunne si nei til. Siden lanseringen er det blitt registrert 4.674 biler i Norge. Nå kommer storebroren – MG Marvel R Electric.

Bilen er  4,67 m lang, 1,92 m bred og 1,62 m høy. Akselavstanden er lang, hele 2,8 m, slik at det potensielt er rikelig med plass i kupeen.

Bilen er altså vesentlig større enn ZS og går derfor inn i konkurranse i et plutselig nokså befolket segment: Skoda Enyaq, VW ID.4 , Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y,  Nissan Ariya med flere.

Bagasjerommet er derimot på forholdsvis beskjedne 357 liter. Når baksetet legges ned, øker kapasiteten til 1396 liter. I tillegg har den et romslig bagasjerom under panseret på 150.

Bilen levers med to motorer og bakhjulstrekk, eller tre motorer og firehjulstrekk. På firehjulstrekkeren er effekten på 288 hester og kraftfulle 665 Nm. Det skal gi en akselerasjon fra stillestående til 100 på 4,9 sekunder og en toppfart på 200 km/t.

Begge modeller får et batteri på 70kWt og det skal ha varmepumpe for optimal temperaturstyring. Dette skal gi bilen en elektrisk rekkevidde på 370 kilometer for firehjulstrekkeren og 402 kilometer for bakhjulstrekkeren, målt etter WLPT.

Batteriet skal kunne hurtiglades fra 30 til 80 prosent på 30 minutter og batteriet har varmepumpe for optimal temperaturstyring av batteriet. På hjemmelader tar den imidlertid i mot 11 kW.

MG Marvel R Electric vil koste fra 338.900 kroner og bakhjulstrekkeren kommer i utstyrsversjonene Comfort og  Luxury. Firehjulstrekkeren kommer kun i en topputstyrt Performance-utgave og med mer effekt. Den koster fra 418.900 kroner