Elbilforeningen deltar på Industriens Motemesse

Lading av elbil på jobb og reise, samt fokus på elvarebil, blir viktige tema på Elbilforeningens stand i Telenor Arena onsdag og torsdag denne uka.

Den TESS-arrangerte messen har i år fokus på fornybar energi til bærekraftig nytte, noe som passer svært godt inn i Elbilforeningens profil. 

På messen får Elbilforeningens rykende ferske veileder «Slik setter du opp ladestasjon for ansatte og kunder» sin premiere. Parallelt vil den også bli presentert via både tradisjonelle og sosiale medier.

– Vi deler ut veilederen til alle interesserte, og håper å inspirere besøkende bedriftsrepresentanter til å ta i et tak for elbillading. Det å tilby lademuligheter er i ferd med å bli et viktig konkurransefortrinn, sier Elbilforeningens markedssjef, Rune Hole. 

Stiller ut elektriske kjøretøy

– Her er elbil et ikon for praktisk bruk av fornybar energi. På messa vil importører vise eldrevne kjøretøy, nemlig personbiler, varebiler og buss. Parallelt snakker flere foredragsholdere om bærekraftig transport og samferdsel, sier prosjektleder hos arrangøren TESS AS, Tomas Elton Haug. 

Messen er en spennende møteplass for aktører i ledende industrimiljøer som har fokus på nettopp fornybar energi og teknologioverføring. Hovedtema for messen er sol-, vind-, vann og bio som kilde til fornybar energi.

Samtidig presenterer IM-2015 løsninger for dagen i dag. 

112 utstillere og ny profil

Industriens Motemesse (IM-2015) samler i år hele 112 utstillere, 38 foredragsholdere og ledende politikere som er opptatt av løsninger i verdikjeden på veien mot et større industrimiljø for fornybar energi. 

Arrangementet har tradisjonelt vært en industrimesse med vekt på produkter og løsninger til drift og vedlikehold for profesjonelle brukere. Nå er profilen endret. 

– Nå var tiden inne for å etablere en møteplass på Østlandet for alle med interesser innenfor fornybar energi.

I et eget utstillingsområde, Energistjernen, har innovatører og organisasjoner fått plass til å  presentere sine budskap. Der har arrangøren også forankret en konkurranse for studenter og unge gründere som har utviklet løsninger eller produkter innen fornybar energi. Vinneren kan hente 30.000 kroner og tittelen «Årets Energistjerne»

Nøkkelpunkter i messeprogrammet

  • Konferansen åpnes av klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H). 
  • Andre foredragsholdere er professor i strategi og industriell konkurranseevne Torger Reve, oljeanalytiker Jarand Rystad og direktør Sven Mollekleiv fra DnV-GL. På programmet står også direktør Lene Mostue fra det statlige Energi21. 
  • Tekniske foredrag innen vann, vind, sol og bio anføres av Statkraft, NORWEA, Scatec og Viken Skog.
  • Programmet inneholder også gründerpresentasjoner; blant anner skal æresbevisningen «Årets Energistjerne» deles ut.
  • Et eget foredragsprogram fokuserer på hvordan utvikling og anvendelse av ny teknologi innen fornybar energi kan finansieres. En serie foredrag om bærekraftig transport og samferdsel, anført av statsråd Vidar Helgesen, er også på plass i programmet.

PS. Følg med på www.im-2015.no. Der finner du mer detaljert informasjon om messe, utstilling og foredragene.