Hopp til innhold

Elbilkrim – dom har falt

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

RevaDette må være en verdensnyhet! Nå har det falt en dom som straffer en som har sittet på i en elbil. Neppe skjedd før. Bevisførselen kan vekke litt munterhet.

 

Det hender at elbiler blir stjålet. Men de har pleid å komme raskt til rette. Det er ikke særlig gøy å kjøre elbil etter at strømmen er oppbrukt. Så også i dette tilfellet hvor tyvlånet av en Reva fikk en litt kjedelig slutt for eieren av elbilen. Etter at guttegjengen hadde kjørt rundt på Klepp, skulle det testes hvor mye elbilen tålte. Det endte med vrengt dekk på ene bakhjulet, kjøring på midtrabatt og inn i et skilt, med kontant plassering av elbilen i et steingjerde. Skikkelig dårlig gjort.

Straff får de alle for dette hærverket. Vi legger også merke til at han som ikke kjørte av de tre blir straffet med fengsel. Men betinget dom på grunn av lav alder og fordi han var villig til å forklare forholdene. Selv om han forsøkte trikset med å si at han ikke visste at elbilen var stjålet da han krøp inn bak i. Dette trodde imidlertid ikke retten på:

Videre peker retten på at de tre mennene lo av bilen fordi de syntes den var så stygg og rar. Retten mener det er lite sannsynlig at en som nettopp har kjøpt en bil ler av den fordi den er stygg.

En liten ting finner vi sympatisk og gjenkjennelig fra vår egen elbiltilværelse:

Han innrømmer at det ble kjørt «villmann» og at det var mye latter i el-bilen, som hans to kamerater vekslet på å kjøre.

Ooops, vi mener ikke det med villmannskjøring, for retten påpeker det alvorlige forholdet:

De tre kameratenes villmannskjøring skjedde til deres egen forlystelse og uten hensyn til andre.

Men egen forlystelse er det mye av i elbil, og utvilsomt – latteren sitter løst. Det blir vi ikke straffa for.

Hele artikkelen leser du i Stavanger Aftenblad.