Hopp til innhold

Elbillading i heimen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ElectroDriveDen internasjonale aktøren The Mobility House tilbyr nå norske elbilister installasjon av hjemmeladeutstyr, bl.a. i samarbeid med Renault.

Under varemerket ElectroDrive Europe tilbyr The Mobility House (TMH) elbilister full service med undersøkelse av el-anlegg, installasjon og dedikerte ladeuttak. De omtaler seg sjøl som en av Europas raskest voksende tjenesteleverandører for elbiler.

ElectroDrive har et nært samarbeid med alliansen Nissan-Renault, men også tilknytta f.eks. BMW, Smart, Opel og Tesla (i Tyskland). Tjenestene tilbys gjennom over 1.000 forhandlere i 10 land, og gjennom et nettverk av elektroinstallatører. Foruten å bistå elbilistene med lading hjemme, setter ElectroDrive opp offentlige ladestasjoner.

TMH har som ElectroDrive Europe ankommet Norge. Daglige ledere Marcus Fendt og Stefan Ritter uttaler: – Norge viser oss hver dag hvordan elektromobilitet fungerer i praksis og er dermed et forbilde for Europa, spesielt for det det tyske markedet. Vi ønsker å synliggjøre i Tyskland de positive erfaringene norske kunder har med elektromobilitet.

ElectroDriveFlere momenter nevnes som årsaken til at TMH nå ser mot Norge:

ElectroDrive tilbyr noe de kaller «energipakken», oversatt fra engelske Energy Package. Denne kan du kjøpe hos bilforhandleren eller direkte fra ElectroDrive, og inneholder kontroll av el-anlegg, ladeutstyr og installasjon. Dermed mener de at elbileierne kan lade bilene tryggere, mer komfortabelt og raskere.

I Norge sies det at Relacom skal være en samarbeidspartner for ElectroDrive. Enklest er det å kjøpe tjenesten hos bilforhandleren, alt blir avtalt på et sted, og installasjon av dedikert ladeuttak kommer med elbilen. Renault Norge er i front med å tilby ElectroDrives tjenester sammen med salget av Kangoo Z.E. «Energipakken» kan du kjøpe hos den lokale Renault-forhandler. I Norge tilbys «Energipakken» til 9.899 kr inkl mva. Se mer hos ElectroDrive for tilbud, spesifikasjoner osv.

Mer avanserte løsninger for lading hjemme åpner for muligheten til bedre styring av strømforbruket til elbilen. Forsatt sliter vi i Norge med å få intelligente strømmålere i alle hjem, igjen skal det være en utsettelse – nå til 2019, som muliggjør varierende strømprising gjennom døgnet. Med «Mode 3 lading» som ElectroDrives utstyr tillater, kan du programmere lading når strømmen er billigst om natta. Etter hvert som smart grid kommer på plass, det vil si muligheten for å sende strøm fram og tilbake fra elbilbatteriene, kan du kanskje tjene noen kroner på å selge strøm tilbake til nettet når prisen er på det høyeste? Vel, i Norge er dette en del år fram i tid.

Elbilforeningens medlemsundersøkelse viser at ca 10% har installert et dedikert ladeuttak hjemme. De aller fleste av oss bruker en ordinær stikkontakt. Det oppgis varierte årsaker til dette, de tre viktigste er

Med flere tilbydere og økt konkurranse vil vi tro at flere velger en løsning som øker sikkerheten ved hjemmelading og gjør den enklere.